Все повече хора днес търсят комфорта в дома, без значение

...
Все повече хора днес търсят комфорта в дома, без значение
Коментари Харесай

Какви видове климатици има?

Все повече хора през днешния ден търсят комфорта в дома, без значение от сезона на годината и външната температура. През лятото желаеме да се охладим, а през зимата да се стоплим. Днес климатиците могат да обезпечат търсения от нас комфорт през цялата година и то без да сме ангажирани непрекъснато с това. Разнообразието е толкоз огромно, че съществуват компликации в избора на вярната сплит система и по-долу ще се опитаме да опишем главните типове климатици.

Как да изчислим какъв климатик ни би трябвало
При подбора, по отношение на обещано помещение, би трябвало да се има поради неговата изолираност, положение на дограма, подовата настилка, разположение и така нататък Ако помещението е северно, то е по-малко слънчево и надлежно е по-студено. В този случай се изисква по-мощен климатик и инвестиция в по-добра изолираност и дограма. Когато се прави избор по отношение на размера на помещението, измерването е в кубични метри. Производителите отбелязват мощността на своите уреди в BTU, което е английски термични единици. Така в описанието се загатва БТУ и за какъв брой квадрата повърхност е задоволителен.

Най-популярни в профилираните онлайн магазини са моделите с BTU 12-ка и 9-ка, които са надлежно за величина на помещението от към 25 кв.м и 35 кв.м.

Какви модели се оферират на пазара
Съществуват два съществени и доста публикувани типа по отношение на технологията им на работа:

• инверторни – имат способността гладко да контролират оборотите на мотора в компресора, откъдето идва и прецизната смяна в мощността на климатика. Така този вид термопомпи са доста икономични, защото в режим на поддържане на достигнатата температура компресорът работи на минимална мощност;

• хиперинверторни – това са климатични системи от най-голям клас за топло и за изстудяване. Те са с най-хубав коефициент на превръщане COP, а колкото по-висок е той, толкоз по-икономичен е уредът. В клас хиперинвертор влизат моделите с коефициент на превръщане COP от 4 и 5, а даже и над 5.

От позиция на дизайна, известни през днешния ден са подовите климатици, защото са необикновено дискретни и съвсем не се виждат. Заемат минимално място и са извънредно ефикасни при отопление и охлаждане. За изстудяване желани са и мини разновидностите, защото са доста по-икономични, което ги прави търсена опция през лятото.

Всеки от описаните типове е с дистанционно управление, през което се прави цялостен надзор и конфигурация на климатичната система. От него вършиме смяна на температурата, насочвате струята на въздуха, създавате таймер за работата и правите надзор над всички функционалности на уреда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР