Все повече граждани смятат, че заседналият на Камен бряг кораб

...
Все повече граждани смятат, че заседналият на Камен бряг кораб
Коментари Харесай

Граждани предупреждават за екокатастрофа при заседналия кораб

Все повече жители считат, че заседналият на Камен бряг транспортен съд е разлял гориво и съществува опасност от екокатастрофа, в случай че не се подхващат незабавни ограничения. Официалното мнение на институциите е противоположно - нищо съществено не се е случило досега и няма кой знае какви опасности.

" Видимо е, че от кораба има разлив. 3300 тона урея има в него. Уреята попаднала в морето в сходна централизация провокира плевел разцвет на фитопланктона, което продуцира и като реакция токсин, извънредно рисков за морските жители, в това число и птици. Когато се натрупа в тях може да докара до заплаха за човешкия живот при консумация на риба или други морски жители ", предизвести фейсбук групата " Да запазим Корал ".

Мнение в обществените мрежи изрази и водолазът Найден Недев: " Днес, 25.09.2021 година, направих независим граждански оглед под вода на положението на " Vera Su ", заседнал на Камен Бряг. Изтичане на товара от торове има. Решение също има: би трябвало да се активизира обществото и да се подхващат незабавни ограничения за разтоварването му - на ръка с дребни лодки в залива Болата и въжена линия, която да вади напълнените чували на брега ".

Борислав Сандов от " Зелено придвижване " пък счита, че обстановката е сериозна и за самия екипаж. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР