Все повече експерти твърдят, че Иисус се е възползвал от

...
Все повече експерти твърдят, че Иисус се е възползвал от
Коментари Харесай

Иисус е лекувал с канабис?

Все повече специалисти настояват, че Иисус се е възползвал от медицинските свойства на канабиса, предава „ Дейли остарял “. Ако тази доктрина бъде призната от обществото, спорното растение би могло да откри по-широко приложение при лечението на най-различни болести.

Журналистът Дейвид Бийнсток -  автор и основен редактор на нюйоркското списание „ High Times “, е един от хората, които имат вяра, че конопеното масло би могло да изясни доста от „ чудесата “, приписвани на Иисус.

„ Историческите сведения демонстрират, че канабисът е било широкоразпространен по това време – разяснява Бийнсток пред „ Дейли остарял. - На процедура няма разлика сред конопеното масло през днешния ден и субстанцията, която се е употребила по времето на Иисус.

Виж още: Теория на марихуанизацията

Учените даже отиват по-далече – те показват съответен текст в Библията, който малко или доста поддържа тази доктрина. Според тях в Изход 30:22-25 откриваме рецептата за маслото за миропомазване на Иисус. И тя съдържа канабис:

 „ Вземете следните подправки: 500 шекела смирна, половината на това благоухайна канела, 250 шекела „ q’aneh-bosm “, 500 шекела касия… и зехтин. Направете от всичко това свещено масло за миропомазване, ухайна смесица… Това ще бъде свещеното масло за миропомазване “.

Виж още: Как в действителност работи марихуаната на тялото и мозъка

" На базата на близкото наречие и прочитите на Септуагинта можем да разпознаем q’aneh-bosm с британския и гръцкия канабис ", разяснява американския православен равин и академик Арие Каплан.

" Ако канабисът е бил един от главните съставни елементи на античното масло за помазване, и приемането на това масло е направило  Исус Христос и неговите почитатели християни, значи  преследването на тези, които употребяват канабис може да се смята за битка с християнството “ - счита Крис Бенет, историк и създател на редица книги, свъзрани с канабиса. Според него думата „ keneh-bosm “ идва от „ kan “, означаваща „ коноп “ или „ хашиш “, и “bosom ”, означаваща благоуханен, и да се превежда като „ блатен аир “ (тръстика, употребена с лечебни цели) е неточност в превода.

Виж още: 5 метода, по които марихуаната трансформира усещанията

Бенет добавя, че дейните съставки на канабиса могат да проникват и през кожата. Това съгласно него може да е повода за чудотворното излекуване на кожни и очни заболявания.

Разбира се, поддръжниците на формалния превод отхвърлят гореспоменатата цинтерпретация. За тази цел те употребяват няколко довода, направени въз основата на разумни заключения. Те считат, че лечебният резултат на мирото, разказан в Библията, е доста подобен с резултата на извлека от блатен аир. Теорията е изпитана на процедура, защото влаголюбивата билка се употребява от практикуващите Аюрведа и до през днешния ден. Повечето от тези хора считат, че действието на описаното в Светото писание вещество е същото като на извлека от блатен аир.

„ Акорусът е бил доста значим за аюрведическата медицина и е с потвърдена резултатност. В Шри Ланка да вземем за пример той може да бъде открит във всяка аптека и даже в градините на хората. Северноамериканските типове пък са от изключителна значимост за индианците “, коментира Литън Джон Мъсълман, професор по ботаника към Университета Олд Доминиън в Норфолк, Вирджиния, който упорства, че „ keneh-bosm " значи блатен аир, прочут още и като акорус.   

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР