Все повече чужденци се провалят на теста по немски език,

...
Все повече чужденци се провалят на теста по немски език,
Коментари Харесай

Защо все повече мигранти се провалят на теста по немски?

Все повече чужденци се провалят на теста по немски език, нужен за трайното заселване в Германия. От отговор на немското държавно управление, направен след питане в Бундестага, излиза наяве, че през първата половина на 2020 година пробата по немски език е бил сполучливо положен от по-малко от 60% от участниците в интеграционните курсове. През 2015 този дял е възлизал на 72,6%, а особено измежду младежите процентът на успеваемост е понижен от 83,6% през 2015 година на 63,5% през 2019.

4,6 милиарда евро за интеграционни курсове

Общо милион и двеста хиляди души са минали през въпросните интеграционни курсове от 2010 година насам. Участниците в тях получават езикови знания и информация за живота в Германия. В интервала от 2010 до 2020 година немското държавно управление е отпуснало общо 4,6 милиарда евро за организирането на тези курсове и образованието на чужденците.

Представителят на дяснопопулистката партия „ Алтернатива за Германия “ Рене Шпрингер, отправил запитването към немското държавно управление, съобщи в тази връзка, че било неприемливо толкоз доста пари на данъкоплатците да се „ хвърлят напразно “. Според него, високият брой на несполучливите проби по немски демонстрира, че „ доста мигранти нямат нужната просветителна просвета или воля за интеграция “.

Противоположна позиция изричат от немското вътрешно министерство. Там регистрират „ огромен интерес “ към придобиването на знания по немски език. Говорител на министерството изясни, че близо половин милион претенденти за леговище с положителни вероятности за оставане в Германия по лична самодейност са подали молба за присъединяване в интеграционните курсове, без да са били задължени да го вършат.

Възможните аргументи

Според вътрешното министерство, една от аргументите за високия брой несполучливо положени проби се крие във обстоятелството, че от бежанската рецесия през 2015/2016 значително се е трансформирал съставът на участниците в интеграционните курсове. В последно време преобладавали хора „ с ниско обучение и обилни разлики в културно и езиково отношение “.

Експерти обръщат внимание и на други аргументи за неприятния триумф на някои от претендентите за леговище. Много от тях са претърпели мощни контузии от войните и изтезанията в родината им, от компликациите по време на бягството към Европа. Тези фактори също въздействат на способността за централизация и за разбиране на нови знания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР