Все по-засилен интерес към екзотичните валути се отчита от обменните

...
Все по-засилен интерес към екзотичните валути се отчита от обменните
Коментари Харесай

Засилва се интересът към екзотичните валути


Все по-засилен интерес към екзотичните валути се регистрира от обменните бюра у нас. В деветия епизод на подкаста „ На всяка цена “ Кирилка Епитропова , дилър в „ Тавекс “ – една от огромните компании за обмяна на валути и продажба на злато и сребро, разяснява, че феновете на пътешествия избират дестинации, в които има по-облекчени условия за влизане поради пандемията и не се изисква карантина след завръщането в България. Голям интерес има и към мексиканското песо и египетския паунд.

Традиционно мощен е ползата към турската лира, тъй като макар че Анкара постанова строги ограничаващи ограничения за локалните поданици, те не важат за туристите. Балканските валути като хърватска куна и румънска проливам също са измежду търсените от туристите, разяснява Епитропова.  

Интересът към пътешестване в избрана страна не зависи от курса на локалната валута, а от ограничаващите ограничения против пандемията, сподели опитният дилър на валута. Епитропова предлага да носим и аварийна валута – долари или евро, защото може да изпаднем в обстановка в хотела да не одобряват от локалната валута (има свеж образец от Доминикана). Освен това е значимо да разделим парите си и да ги носим на разнообразни места, като дамската чанта постоянно е „ най-привлекателна “ за локалните джебчии.

„ Добре е да имаме разнообразни купюри от локалната валута, като на множеството места използваме по-дребните номинали, а по-едрите – единствено там, където сме сигурни, че няма да ни излъжат “, поучава Епитропова. По думите й, когато купуваме валута, която виждаме за първи път – да вземем за пример дирхам от Обединените арабски емирства, можем да попитаме дилъра за няколко съвета по какъв начин да разпознаваме същинските от неистинските банкноти. Също би трябвало да внимаваме да не ни върнат банкноти от остарели излъчвания, които към този момент са излезли от обращение.

Чуйте изявлението с Кирилка Епитропова в подкаста " На всяка цена ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР