Все по-вероятно изглежда Bitcoin отново да се радели през ноември

...
Все по-вероятно изглежда Bitcoin отново да се радели през ноември
Коментари Харесай

Bitcoin можe да се разцепи отново през ноември



Все по-вероятно наподобява Bitcoin още веднъж да се радели през ноември и по този начин ще се сътвори трета версия на най-голямата криптовалута. Причината за новата версия е другата на визия на копачите и разработчиците за развиване на пазара.

Влиятелни играчи, измежду които Роджър Вер, така наречен ангел вложител, поради мисионерската си ролята за разпространяването на цифровата валута, съобщи пред Bloomberg, че постигането на консенсус сред двата противоположни лагера наподобява невероятно.

Мнението му беше подкрепено и от някои от огромните майнинг оператори и програмисти от „ ядторо “, съдействали за развиването на инфраструктурата на първичната Bitcoin нарязвам.

През последните седмици, група копачи - хората, които вземат решение комплицирани математически задания, с цел да генерират и правят покупко-продажби с цифровата валута, оповестиха желанието си да се отделят от главния Bitcoin, в интерес на нова версия Bitcoin Cash.

Вер реалокира част от капитала си при новия тим, защото чака, че това ще е второто делене на валутата за 2017-та. Той признава, че би се възползвал от обстановката, тъй като ще се основат повече монети.

Популярността на Bitcoin генерира доста покупко-продажби, като времето за осъществяването им и таксите за обработка, се усилиха рекордно. Дебатът за решението на казуса разделил трейдърите: една част оферират увеличение броя на транзакциите във всеки блок, само че това ще сътвори повече работа на копачите, които ревизират логаритмите, а други желаят част от информацията да бъде преместена от основната мрежа. Част от общността упорства за ъпгрейд на мрежата през ноември, само че в случай че не се стигне до консенсус, може да има делене.

Когато стартира разделянето през началото на август и Bitcoin Cash се отдели от главната версия, криптовалутата падна с към 6.8 %. После цените се повишиха, достигайки рекордните 4 880.85 $ към 1 септември, преди Китай да разгласи репресивните ограничения против закупуването на криптвалути и първичното предложение на монети (ICO), което докара до спад на цените с 20 на 100.

Вер, който е един от главните разпространители на Bitcoin, беше подложен на критика за благосклонното си отношение към Bitcoin Cash, постоянно упреквана от разработчиците, че дава прекалено много власт на копачите.

Ако Bitcoin се разцепи още веднъж през ноември, ще се сътвори трета версия и евентуално по-нататъшно делене на капитал и запаси, защото се появяват три клона на Bitcoin.

SegWit2x е компромисно предложение, създадено за справяне с повишаването на транзакциите. През август копачите дадоха единодушие на създадат първата фаза или SegWit. А втората фаза планува да усилят броя на блоковете до 2 мегабайта през ноември.

За да се избегне раздробяването, най-малко 92 % от майнинг операторите би трябвало да реализират консенсус за присъединяване във втората фаза на SegWit2x. Това е все по-малко евентуално, съгласно Уанг Чун, съсобственик и основен админ на F2Pool, един от най-големите майнинг компании в международен мащаб.

И въпреки че SegWit2x, получи над 93 % поддръжка през юли, копачите и разработчиците сякаш се отдръпват от предлагането. Така се обрисува опция за компромис, който обаче е еднообразно недопустим за извънредно настроените от двете страни. Уанг сподели, че съгласно него разделянето е на 100 % несъмнено.

Разработчиците на ядрото в по-голямата си част са съгласни. Някои дори са декларирали желанието си да пишат код единствено за версията SegWit: най-големият клон на Bitcoin към този момент на пазара с капитал към 64 милиарда $.

„ Повечето разработчици, консуматори, копачи и компании към този момент са декларирали, че не са съгласни с безсмислената двойка (2х), тъй че най-вероятно ще има три вериги “, разяснява Самсън Моу, основен пълководец в Blockstream, който е в близка връзка с разработчиците на ядрото. По думите му, в дълготраен проект може да оцелее единствено главния клон на Bitcoin, който се употребява с поддръжката на потребителите и разработчиците.

Остава и Bitcoin Cash, която се оцепи, с цел да се усили размера на блоковете на транзакциите. Тя е по-полезна, тъй като може да се развива по-бързо и на ниска цена от останалите криптовалути. Според някои компании за обмяна и Bitcoin портфейли, новата валута ще получи поддръжка, само че други твърдат, че Bitcoin Cash няма да резервира пазарната си цена.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР