Все по-възможно изглежда връщането на хартиените бюлетини, след като днес

...
Все по-възможно изглежда връщането на хартиените бюлетини, след като днес
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП разчистват пътя към хартиените бюлетини

Все по-възможно наподобява връщането на хартиените бюлетини , откакто през днешния ден от ГЕРБ показаха цялостна поддръжка за тях. БСП заговориха първи за връщане на хартиените бюлетини, а от Политическа партия се усъмниха, че партията ще опита да прокара желанието си дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " - обединението, оформила се при избирането на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

Темата бе коментирана от Делян Добрев /ГЕРБ/ пред Нова телевизия:  " Хартиената бюлетина...това всичко са операции - имало чували, щяло да има операции... Къде са тези операции? Нали при подозрение за операция, искаш анулиране на изборите или анулиране на избрана секция. Какво се случва тогава? Тези същите чували отиват в съда и там се броят отначало. Имало е такива случаи през годините и в никакъв случай не са установявани някакви основни разминавания ".

По думите му в дребните обитаеми места отвън неговия изборен регион - Хасково, има доста хора, които не отиват да гласоподават, тъй като ги е боязън. " Страх ги е, не се майтапя с вас. Ще ви ги покажа - възрастните хора ги е боязън, боязън ги е да не се изложат пред другите хора, пред комисията, която ги гледа " , съобщи той. По думите му една от аргументите за ниската изборна интензивност е, че хората не искат да гласоподават, боязън ги е от машините и не имат вяра в резултатите. " На хартията най-малко знаят, че никой не може да им промени кръстчето ", съобщи Добрев. 

Само преди ден Асен Василев от Политическа партия допусна, че новата коалиция от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ", с чиито гласове Вежди Рашидов бе определен за ръководител на Народното събрание, ще опита да върне хартиената бюлетина. Той подсети, че в предишния парламент ГЕРБ и Българска социалистическа партия пробваха да включат тематиката в дневния ред на Народното събрание, само че " Продължаваме промяната " осуети този опит.

" Три са огромните опасности пред България. Единият е да се върнем към хартиената бюлетина и измамите ", разяснява също пред Нова тв и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.  Връщането на хартиената бюлетина е отваряне на вратата към риск от изборни измами. Ако от левицата продължат с такива оферти, може би сред двете политически сили няма да се откри общ език, добави Петков през днешния ден.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР