Все по-трудно е да си набавим трите условия, които социолозите

...
Все по-трудно е да си набавим трите условия, които социолозите
Коментари Харесай

Трите условия за създаване на ценни приятелства

„ Все по-трудно е да си набавим трите условия, които социолозите след 1950 година показват за насочни при основаването на другарства: близки, повторни и непланирани контакти с хора. И конюнктура, която окуражава хората да „ смъкват гарда “ и да се доверяват един на различен... Това е повода толкоз доста от нас да са срещнали най-големите си другари в университета и не по-късно в живота. “

Това уточни американският вестник „ Ню Йорк Таймс “ в материал, отдаден на въпроса за какво е толкоз мъчно да сътворяваме другарства откакто приключим висше обучение, стартираме работа и животът ни поеме във водовъртежа си.

Липсата на нови другарства на по-късен стадий се явява проблем за мнозина , тъй като в действителност не можем да живеем без другари. Без тях животът ни не е прекрасен, даже да имаме чудесна кариера. От тях даже от време на време научаваме за нови работни позиции. Те ни оказват помощ да заемаме нови, по-добри постове. Правят ни по-щастливи. Вдъхновяват ни. От тях взаимстваме хрумвания.

Казват, че живеем по-дълго, в случай че имаме близки другарства. Че тогава имаме по-добри сантиментални връзки, тъй като можем да разпределяме недоволствата си върху разнообразни хора. Дори отслабването и отказването на цигарите се свързват с другарствата – постоянно се подхващат дружно с някой различен.

Какво да сторим тогава, с цел да откриваме повече другари даже след университета?

За начало трябва да отчетем значимостта на резултата на по-голямата изложеност, показва Business Insider. Ефектът е психическа доктрина, която твърди, че хората са склонни да харесват неща, с които са по-запознати. Например, колкото повече се храним с тайландска храна, толкоз повече градим усет за нея. Принципът се отнася и за обществената логика на психиката: колкото повече време прекарваме с даден човек, който не познаваме добре, толкоз повече градим визия за него. Толкова по-вероятно е да го харесваме и той да ни стане другар. Само би трябвало да му отделяме от времето си.

Второ, можем да се оглеждаме за обстановки, в които ще ни се случват повтарящи се контакти с хора. Например, в случай че вървим непрекъснато в един и същи бар, а не посещаваме разнообразни. Или в случай че се запишем във фитнес салон, в случай че участваме в клуб по ползи или доброволческа самодейност като тези в отбрана на животните или другите, свързани с екология. 

Един от по-сигурните способи да откриваме приятелства е като ги потърсим измежду сътрудниците. По време на общите обяди можем да не приказваме единствено за общи тематики, като времето или Световното състезание по футбол, а да разкриваме и по-лични неща.

Най-добре се градят (или рушат) другарства, като молим хората за услуга. „ Приятелите ще ни вършат щастливи, в случай че ни накарат да се почувстваме от голяма важност “, изяснява авторката на книгата „ Friendfluence ” Карлин Флора. „ Те ни карат да се усещаме нужни. Това значи, че в случай че в никакъв случай не попитате приятелите си за услуги, те няма да почувстват удовлетворението от това, че са ви били нужни “, добавя тя.

И по този начин, в случай че имате потребност някой да ви закара до летището, помислете идващия път кого да помолите. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР