Все по-популярни райони за покупка на имот у нас са

...
Все по-популярни райони за покупка на имот у нас са
Коментари Харесай

Струва ли си да инвестираме в апартамент на морето

Все по-популярни региони за покупка на парцел у нас са жилищата на Черноморието, където към днешна дата се записват от ден на ден имотни покупко-продажби. В основата на тази наклонност стоят резултатите от пандемията, които способстваха за удобното развиване на пазара в района, споделят специалистите от Адрес. Все повече хора, изключително тези с опция за работа от разстояние, се насочиха към покупката на ваканционни парцели. Нарастващата инфлация, само че в същото време растящите междинни приходи у нас, както и към момента ниските лихви по кредитните артикули също повлияха на тази наклонност.

Най-активни участници на пазара все още обаче са потребителите със заделени спестявания. В България инвестицията в парцел продължава да бъде най-сигурният и благонадежден метод за предотвратяване на финансовия капитал от инфлационните последствия. Част от тези клиенти се насочват към покупката на ваканционен парцел, който може да бъде предопределен както за персонално прилагане, по този начин и за краткосрочно или дълготрайно отдаване чартърен. Повече за това за какво си коства инвестицията в парцел на морето, можете да прочетете в тази публикация.
 
 Защо да си купим апартамент на морето в България?
 
Когато става въпрос за покупка на капиталов парцел, наклонността за придобиване на подобен на Черноморието безспорно се ускорява. Ако допреди пандемията главните участници на пазара на ваканционни парцели на морето у нас са били чужденци, то през днешния ден все по-активни купувачи са българите. Една от аргументите е, че цените на ваканционните парцели поддържат по-стабилни равнища от градските жилища у нас. За тези, които търсят влагане на средствата си, закупуването на ваканционен парцел от време на време се явява по-предпочитан вид, в сравнение с покупката на апартамент в столицата. От друга страна все още се следи прочут баланс сред търсенето и предлагането на парцели, което балансира цените и на ваканционните жилища у нас.
 
Придобиването на втори дом, който обаче се намира на морето, има своите преимущества. За хората, които избират морска отмора на родното Черноморие, съществуването на личен парцел в региона им подсигурява сигурността, че имат жилище, в което могат да отседнат когато пожелаят и не зависят от авансово търсене на хотел или вила, както и запазване на място. Друго водещо преимущество на личния апартамент на Черноморието е опцията да бъде предан чартърен, когато не се употребява, с което да бъдат усъвършенствани и разноските по поддръжката му, показват специалистите.
 
 istock istock
Топ дестинации за покупка на апартамент на морето
 
Особено в настоящата икономическа конюнктура клиентите, които търсят капиталово жилище, се насочват към огромните регионални градове на Черноморието. Варна и Бургас са главен избор за този вид купувачи, защото регионите се радват на сериозен туристически интерес, затова и високо търсене на жилища за краткосрочно наемане през летния сезон. Клиентите, които търсят салдото сред опцията за пълноценна морска отмора, само че и удобствата на по-населените места и градската среда, също се насочват към покупката на парцел във Варна или Бургас.
 
Когато става въпрос за закупуването на ваканционен парцел, най-предпочитано е южното Черноморие, съответно местностите в община Созопол. Самият град се явява притегателна мощ за мнозина, защото в непосредствена непосредственост до него се намират някои от най-харесвани местности и плажове – Градина, Каваци, Смокиня, а град Бургас е на едвам няколко километра от Созопол. В последните няколко години към региона се осъществят забавни планове и комплекси.
 
Балчик също се подрежда измежду мощно желаните за покупка на парцел градове по родното Черноморие, като там могат да бъдат открити парцели на по-достъпни цени. Впечатляваща за региона е достоверната архитектура и невероятната морска гледка.
Приморско, Лозенец и Поморие също се подреждат измежду регионите, които регистрират сериозен интерес.
 
Инвестиция в апартамент на морето
 
Инвестицията в недвижимо имущество се резервира като един от най-сигурните и криещи най-малък риск инвестиции на лични средства. Повече за изгодите и евентуалните опасности, четете тук.
Положителни аспекти
 
 istock istock
Покупката на неподвижен парцел е едно от най-сигурните и желани капиталовложения, само че и метод за печелене на въздържан приход и създаване на диверсифициран капиталов портфейл. Собствеността на подобен вид имущество преди всичко води до финансова облага, без значение дали покупката е за отдаване на парцела чартърен, или пък препродаването му за облага. Но през днешния ден, на фона на несигурната икономическа конюнктура и инфлационния напън, закупуването на жилище е несъмнено влагане на наличните средства, без да се губи покупателната им дарба.

Какви са стъпките при покупка на парцел

Рискове на инвестицията в парцел на морето
 
За да бъде минимизиран оптимално евентуалният риск от една инвестиция в неподвижен парцел, е належащо да бъдат взети поради няколко съществени фактора. На първо място това е неговото местонахождение – в колкото по-перспективен и атрактивен регион е ситуирано, толкоз по-потенциална е инвестицията в него. Покупката на жилище с неуместно местонахождение значи по-голям риск. Особено когато става въпрос за покупка с капиталова цел на морето, неговата сполучлива реализация зависи главно от туристическия напор през сезона, като през зимата той ще намалее фрапантно. Именно заради тази причина е основно притежателят на парцела добре да реши може ли да ръководи и поддържа парцела през студените месеци, когато той няма да му носи облага, а в противен случай – ще се трансформира в разход.
 
Конкуренцията на пазара на парцели за краткосрочно наемане също може да усили риска – в случай че да вземем за пример закупите парцел в по-пренаселен регион, то мъчно бихте били конкурентоспособни с останалите играчи на пазара, до момента в който конкуренцията пораства с всеки минал ден.
 
 istock istock
 Покупка на апартамент на морето по време на инфлация
 
Покупката на апартамент на морето, изключително по време на инфлация, е верен избор за клиентите със спестявания, които не желаят да рискуват загуба на покупателната им дарба. Покупката на парцел с капиталова цел изисква положително познаване на пазара, което да насочи клиента по кое време е верният миг за закупуването му, и по кое време за препродаването му, както и какви са наемните равнища към съответния интервал. Логично, с цел да има облага, покупката би трябвало да се реализира при по-ниски ценови равнища, а продажбата да бъде осъществена в миг на ценови растеж. Задълбоченото пазарно изследване, положителното познаване на локалния пазар, ценовите и наемни равнища, трендовете в региона, както и вярната оценка на капацитета за дълготрайна възвръщаемост са част от факторите, върху които следва да се обърне внимание. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР