Все по-голямата информираност сред хората относно здравословните ползи от похапването

...
Все по-голямата информираност сред хората относно здравословните ползи от похапването
Коментари Харесай

Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?

Все по-голямата осведоменост измежду хората по отношение на здравословните изгоди от похапването на пълнозърнести храни ги кара да се доверяват сляпо на триковете на производителите.

Много от тях злоупотребяват с очакванията на хората, че купуват потребна храна, заблуждавайки ги, че техните зърнени артикули са потребните за здравето. Никой не се замисля обаче, че в готовите храни е налице и обилие от нездравословни захари, химически подобрители и токсични субстанции.

Много от съставки на сходни храни включват постоянно трансмазнини, изкуствени подсладители, изкуствени оцветители и редица канцерогенни субстанции.

За страдание, огромните призводителите разчитат точно на доверието на потребителите - да изберат техен артикул. Така е задоволително върху опаковката да впишат биопродукт или подготвен напълно от зърнени растения. Или всичко това може да се назова просто една здравословна небивалица, целяща по-високи продажби.

Всеизвестно е, че зърнените храни би трябвало да се употребяват в цялостен тип, с цел да получи организмът всички вероятни потребни субстанции от него. Факт е обаче по какъв начин в процеса на произвеждане се постанова преправка, която ги лишава от скъпите и същински потребните субстанции.

 Пълнозърнести храни

Такива са съдържащите се в тях протеини, въглехидрати, мазнини, както и изобилието от витамини и минерали, което постоянно най-после е фрапантно редуцирано.

Мисълта, че ядете 100% пълнозърнест самун или 100% ръжен самун е маркетингов трик, който съумява да заблуди хората, че си купуват безценен, само че здравословен артикул.

По тази причина е значимо да се четат етикетите на опаковките, което през последните месеци са по-детайлни, и още по-добре би било всеки самичък да си подготви пълнозърнести бисквити да вземем за пример в домашни условия.

Възможно е съответният пълнозърнест артикул да е изработен от същински зърна, само че той е в допълнение претрупан от хиляди други съставки. Така пълнозърнестите крекери стават повече нездравословни, в сравнение с потребни.

Специалистите считат, че би трябвало да се трансформират законите и разпоредбите в индустриалните процеси, да се постановат наказания на тези, разрешили си да заблудят хората и да застрашат здравето им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР