Все по-голям брой британци смятат, че гласуването за напускане на

...
Все по-голям брой британци смятат, че гласуването за напускане на
Коментари Харесай

47% от британците съжаляват за Брекзит

Все по-голям брой британци считат, че гласуването за овакантяване на Европейския съюз е било неприятна концепция, сочи ново изследване, представено от „ Индипендънт “, съобщи Дарик радио.
Към днешна дата се записва най-голям % на хората, които съжаляват за резултата след референдума през юни 2016 година, като 47% от интервюираните декларират, че гласовете в интерес на развода с Брюксел са били неточност.
Проучването е на YouGov по поръчка на „ Таймс “ и удостоверява мнението на опозиционерите лейбъристи, които настояват, че публичното мнение се обръща против Брекзит. В него се споделя още, че съгласно 2/3 от жителите договарянията по отдръпването от европейската общественост вървят зле. През март единствено 1/3 от запитаните виждаха проблем в процеса по Брекзит.
Депутатите Дейвид Лами, Чука Умуна и Стив Рийд към този момент разясниха резултатите в Туитър. Рийд акцентира, че това е „ следващ знак по какъв начин обществото се обръща против Брекзит “.
Констатациите идват дни, откакто английският министър председател Тереза Май отхвърли да отговори на въпроса дали би гласувала „ за “ Брекзит, в случай че се организира още един референдум. Тогава тя сподели пред слушателите на радиостанция LBC, че ще би трябвало да " реши доказателствата ".
Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР