Все по-често се убеждаваме, че образованието трябва да се основава

...
Все по-често се убеждаваме, че образованието трябва да се основава
Коментари Харесай

Столичното 10-о СУ "Теодор Траянов" отваря STEM център

Все по-често се убеждаваме, че образованието би трябвало да се основава на практиката и условията на динамичната, софтуерна среда. Работните места в действителния свят са интердисциплинарни, посредством консолидиране на дейностите по STEM (наука, технологии, инженерство и математика). В образователните области на децата се дава опция за развиване на умения, нужни за акомодация в динамично разрастваща се софтуерна среда.
Националната стратегия към МОН за създаване на учебна STEM среда има за цел да покачва интереса на учениците и техните достижения в региона на науката и технологиите, като поддържа основаването на учебни центрове с фокус върху STEM.
Столичното 10-о приблизително учебно заведение " Теодор Траянов " е измежду спечелилите план за създаване на STEM център в учебното заведение с финансиране на 300 000 лв. и самофинансиране в размер на 10% от сумата, сподели в студиото на Радио София Нели Филипова , шеф на учебното заведение.
„ 10-о учебно заведение кандидатства по програмата за създаване на STEM среда , предизвикано най-много от желанието си да увеличи интереса към учебното заведение и да работи за образуване на по този начин нужните умения за децата, които ще им оказват помощ за една по-успешна реализация след излизане от учебно заведение “, добави Нели Филипова.
STEM центърът в 10-о приблизително учебно заведение " Теодор Траянов " ще бъде открит през февруари и ще е ориентиран към учениците от начален стадий на обучение.
Нели Филипова добави, че едно от уменията, които си слагат да развият в децата е сериозното мислене.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР