Все по-често се налага да купуваме дигитални продукти и услуги

...
Все по-често се налага да купуваме дигитални продукти и услуги
Коментари Харесай

Как да спестите при покупката на софтуер?

Все по-често се постанова да купуваме цифрови артикули и услуги – както по работа, по този начин и за по-ефективното образуване на персоналните ежедневни задания. Немалък дял от разноските държат и заниманията – като стрийминг услуги или видео игри. Как да понижим харченето за програмен продукт, без да жертваме качеството на живот, на което сме привикнали, а дори в противен случай – да го подобрим?

Защо не трябва към този момент да пиратстваме?

Първото решение, което хрумва на голям брой консуматори, е да не заплащат въобще, а да употребяват пиратски програмен продукт, само че това е все по-рисков избор – изключително когато става дума за операционна система, един от най-често кракваните софтуерни артикули. Освен че софтуерът може да спре да работи ненадейно заради липса на поддръжка и да загубите данни и файлове, сте застрашени и от умишлени офанзиви. Кибер заканите стават все по-опасни и изобретателни, а оправянето на вредите, в случай че станете жертва на офанзива, също е все по-сложно. Методите, по които се краква даден програмен продукт, постоянно основават недостатъци в отбраната му, което на собствен ред излага потребителя на по-голяма заплаха. В последна сметка кракнатия програмен продукт, сякаш безвъзмезден, може да ви излезе много скъпо.

А безплатните разновидности?

Разбира се, съществуват и такива, само че те постоянно са по-познати и подобаващи за напреднали консуматори – измежду операционните системи да вземем за пример Linux е безвъзмезден вид. Най-повсеместната и лесна за приложимост система в света обаче си остава Windows, а тя е платена. Въпреки това, с цел да си осигурите успокоение, горещо ви съветваме да вложите пари в закупуването на операционната система – по-добре да потърсите безвъзмездни други възможности а за останалите стратегии. Windows 10 се слави с една от най-хубавите вградени отбрани до момента, а също така можете в допълнение да я подсилите с подобаваща антивирусна стратегия.

Най-икономичното и рационално решение

Когато купувате програмен продукт, надалеч не е наложително той да е на високи цени. Благодарение на законодателството на Европейски Съюз, от 2012 година препродажбата на софтуерни лицензи е допустима в границите на съюза. Става дума за истински стратегии, които към този момент са ненужни на първичния притежател – да вземем за пример компания, която затваря даден клон, може да продаде непотребните си софтуерни лицензи на профилирани софтуерни брокери като Forscope, които след това дават първокласен програмен продукт на доста по-достъпни цени от тези на производителите на нови консуматори.

Като с всеки бизнес обаче, и тук би трябвало да се пазите от измамници. Как да се уверите, че определеният от вас артикул е законен? Преди покупка проверете следните шест съществени детайла :

1. Самата компания – потърсете фирмените данни (ЕИК, МОЛ, адрес, контакти), от какъв брой време съществува компанията, каква е главната активност и така нататък

2. Контакт с клиентите – с изключение на за консултация и поддръжка, директната връзка с представители на компанията е симптом, че тя в действителност се е посветила да обезпечи качествени взаимодействие с клиентите си. Измамниците нормално разчитат на чат ботове и автоматизирани известия.

3. Отзиви от консуматори – обществените мрежи и уеб страниците за оценка са значим инструмент както за бизнеса, по този начин и за потребителя – можете да разчитате, че в случай че нещо не е наред, сигурно ще бъде упоменато от някой предходен клиент. Избягвайте да пазарувате от магазини, които не дават опция за оставяне на отзиви – това постоянно значи, че качеството или легитимността са съмнителни.

4. Общи условия и гаранции – постоянно проверявайте каква е политиката на компанията по отношение на правните и паричните въпроси, изключително вариантите за връщане на продукта и най-малко отчасти възобновяване на сумата.

5. Документация – с цел да може да бъде използван и притежаван легално, закупеният програмен продукт постоянно би трябвало да е съпроводен от документ за лиценз и фактура като най-малко.

6. Цена – препродажбата на програмен продукт може доста да понижи цената по отношение на междинната на пазара, само че въпреки всичко все отново с цел да има някаква облага, продуктът би трябвало да се продаде на цена най-малко малко по-висока от тази, за която е добит, по тази причина е необичайно, в случай че програмен продукт за стотици левове се продава за жълти стотинки.

Следвайки тези препоръки, можете доста да намалите разноските за програмен продукт и да се сдобиете с първокласен и безвреден артикул.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР