Все по-често хора, които имат материални затруднения, било забавена заплата

...
Все по-често хора, които имат материални затруднения, било забавена заплата
Коментари Харесай

Ето какво ни очаква, ако не върнем бърз кредит

Все по-често хора, които имат материални усложнения, било забавена заплата или високи сметки, прибягват до по този начин нареченото небанково кредитиране. 

Ако има плюс при бързите заеми то е, че получавате сумата доста бързо и кандидатстването е оптимално опростено. Минусите, обаче никак не са малко и е добре да знаете - какво ви чака, в случай че пресрочите заплащанията. Правилата са по закон, само че постоянно има изключения.

При съществуване на веселба от страна на кредитоискателя се ползва законна рента – тя се пресмята според взетата сума и осъществените за събирането на отговорностите разноски.

Когато един клиент е неточен, това се отразява на кредитното му досие – информацията се подава в по този начин нареченото ЦКР (Централен Кредитен Регистър), където има сведения за всяко лице, възползвало се от банково и небанково финансиране. До платформата имат достъп всички институции за кредитиране в страната.

Ако забавянето трае повече от 60 дни, се подхващат други дейности. В този случай кредитната компания има право да разпореди на трети лица събирането на отговорностите по бързия заем. 

Част от колекторските компании, обаче прибягват до способи, които са отвън законовите и морални правила. Това е и повода да се приготвят нови правила, съгласно които този бизнес да не упражнява тормоз върху хората, било те и неточни платци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР