Все още обсъждаме възможността на политическо ниво. Но преговорите с

...
Все още обсъждаме възможността на политическо ниво. Но преговорите с
Коментари Харесай

Министър Христов разкри: Има политическо решение на Москва ”Газпром” да не работи с България

" Все още обсъждаме опцията на политическо равнище. Но договарянията с " Газпром " не са толкоз елементарни, колкото си мислят хората. Има решение в Русия " Газпром " да не работи с нас. Не знам до каква степен това е публично или не. Но ние се опитваме да изпратим известие до Русия, че сме подготвени да подновим договарянията в границите на сегашния контракт. При избрани условия и това са изискванията, предоставени от Европейската комисия, които Германия също следва. ", показва той в изявление в Капитал.

" Не можем да плащаме в рубли, несъмнено. Ние посочихме, че единственият метод, по който можем да платим, е методът, по който заплащат Гърция, Унгария, Германия и други страни. Ние въобще няма да се отклоним от европейската политика. ", изяснява той.

Гръцката газова компания също е държавна благосъстоятелност, унгарската газова компания също е държавна благосъстоятелност, няма разлика сред държавна и частна благосъстоятелност, тъй като всички разпореждания и наказания се ползват еднообразно както за държавни, по този начин и за частни компании. В Германия наредбите са същите. Така че там също няма значение дали е частна или държавна благосъстоятелност - наредбите са разпореждания. Това, което посочваме, е, че в тази рамка сме подготвени да обновим и да получим количествата, които ни се поставят. Ако те не са удовлетворени от това, ние няма да обновим доставките на газ с " Газпром ", доста е просто. ", споделя още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР