Все още няма решение да отпадне зеленият сертификат за наличие

...
Все още няма решение да отпадне зеленият сертификат за наличие
Коментари Харесай

Здравните власти обсъждат да отпадне зеленият сертификат за антитела

Все още няма решение да отпадне зеленият документ за съществуване на антитела, само че такава опция се разисква. Това стана ясно от коментар на здравния министър Асена Сербезова пред публицисти в Народното събрание след присъединяване ѝ в парламентарния надзор.

Пред медиите Сербезова дефинира разпоредбите в България по отношение на пандемията като едни от най-либералните. Тя уточни, че възможна смяна за зеления документ ще има, в случай че бъде направено предложение от експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката, здравния надзор и основния държавен здравен контрольор. На този стадий няма такова, уточни Сербезова. Тя разяснява, че не се разисква включването на спомагателни обекти, за които да важи условието за зелен документ.

Във връзка с показания в четвъртък Национален действен проект за справяне с COVID-19, министърът изясни, че процентът на претовареност на интензивните кревати се дава от Регионалните здравни инспекции. По думите ѝ с изключение на броя на интензивните кревати като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските експерти. Данните ще се вписват в динамична карта, която ще демонстрира в каква зона е всяка област от страната.

В проекта България е разграничена на шест клъстера, тъй като " не трябва заради това, че в една избрана община или по-малка област да има дефицит на кревати, само че те могат да употребяват на друга област леглата, да има по-стриктни ограничения ".

Предстои на уеб страницата на Министерския съвет да бъде оповестена карта със съответната информация за модела, който ще се следва при ръководството на пандемията.

Директорите на РЗИ се срещат с шефовете на лечебни заведения, с цел да решат дали може да се разшири потенциала на кревати за лечение на Коронавирус заболели. " Основният проблем не е толкоз дали има кревати, а какви са тези кревати. Също по този начин е значимо съществуването на медицински личен състав ", сподели

Сербезова и акцентира, че е деликатно ще се следи какъв брой е заболеваемостта измежду медиците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР