Все още няма разрешение от страна на китайското правителство хеликоптер

...
Все още няма разрешение от страна на китайското правителство хеликоптер
Коментари Харесай

Продължава издирването на Боян Петров, бюрокрация бави включването на хеликоптер в акцията

Все още няма позволение от страна на китайското държавно управление хеликоптер да се включи в избавителната интервенция по издирването на Боян Петров. Това съобщи за Дарик алпинистът Мингма Шерпа, който също ще се включи в издирването. Българският планинар изчезна по време на експедиция по изкачването на 8-хилядника Шиша Пангма.

По думите му хеликоптерът към момента се намира в Катманду и чака позволение от Китай за политане.

Все още хеликоптер не се е присъединил в избавителната интервенция за Боян Петров, само че чакаме до края на деня това да се случи, удостовери пред Дарик дамата на изчезналия планинар Радослава Ненова. В избавителната интервенция вземат участие локални шерпи. В търсенето на Боян Петров се включиха и китайски алпинисти.

От екипа на Боян през вчерашния ден обявиха за " Дневник ", че избавителният екип не е съумял да доближи до Лагер 1 поради неприятното време. Планът за през днешния ден включваше оптимален брой хора от базовия лагер да се включат в издирването при положение, че времето разреши. По информация на Мингма Шерпа обаче изискванията и тази заран не са подобаващи.

Според външния министър Екатерина Захариева разрешението се бави, защото към момента не е открита непалска компания, разполагаща с нужния хеликоптер, която да има и всички нужни разрешителни за осъществяване на сходен полет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР