Все още има шанс за споразумение със Съединените щати и

...
Все още има шанс за споразумение със Съединените щати и
Коментари Харесай

Русия смята, че все още има шанс за споразумение с НАТО и САЩ

Все още има късмет за съглашение със Съединените щати и НАТО по въпросите на сигурността в Европа. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров на среща в Кремъл с президента Владимир Путин.

Сергей Лавров рапортува на Владимир Путин, че в отговорите си на съветските оферти за взаимни гаранции за сигурност Съединените щати и НАТО са пренебрегнали трите основни претенции на Москва: прекъсване на по-нататъшното разширение на Алианса на изток, евакуиране на натовската военна инфраструктура в Европа на позициите от 1997г. и отказ от разполагането на ударни оръжейни системи наоколо до съветските граници.

В същото време Лавров дефинира като градивни отговорите на въпросите от второстепенно значение като ракетите със междинен и по-малък обхват с наземно базиране и ограниченията за понижаване на военното напрежение и увеличение на взаимното доверие. Руският първи посланик предложи продължение на разговора. Той уточни, че съветският отговор на получените от Съединените щати и НАТО документи към този момент е дефиниран и следва да бъде изпратен във Вашингтон и Брюксел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР