ВСАЩ започнаха възпоменателните церемонии по повод 22-ата годишнина от атентатите,

...
ВСАЩ започнаха възпоменателните церемонии по повод 22-ата годишнина от атентатите,
Коментари Харесай

Започнаха възпоменателните церемонии за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г.

ВСАЩ започнаха възпоменателните церемонии във връзка 22-ата годишнина от атентатите, осъществени на 11 септември 2001 година от ислямисти против кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и постройката на Пентагона във Вашингтон, предадоха международните организации.

We remember September 11, 2001.
— Philadelphia Fire (@PhillyFireDept)
Началото на възпоменателните прояви бе обещано в точния час, в който преди 22 години първият похитен от терористите аероплан се вряза в Северната кула на СТЦ. После втори аероплан се вряза в Южната кула. След това двете кули рухнаха една след друга. А в това време трети отвлечен аероплан се вряза в постройката на Пентагона. Четвърти отвлечен аероплан не съумя да доближи набелязаната от терористите цел поради протест на пасажерите на борда му и се разруши в Пенсилвания.

Today we reflect and remember the lives of 2,977 people killed during the September 11, 2001 attacks and honor the first responders who risked their own lives to rescue people from the wreckage.
— Pikes Peak Library District (@ppld)
На всички тези места по традиция се провеждат мемориални служби на всеки 11 септември. В Ню Йорк на възпоменателната гала бяха изчетени имената на 3000-те жертви на рухването на кулите близнаци на СТЦ. На събитието участваха американският вицепрезидент Камала Харис и кметът на Ню Йорк Ерик Адамс.

То се състоя на мястото, на което се намираха едно време кулите близнаци. Днес зоната е преобразена, има нови небостъргачи, дребен парк, мемориален комплекс и два черни басейна с гравирани на тях имена на жертвите на атентатите, които са навръх мястото, на което едно време бяха основите на двете кули близнаци.

On this day 22 years ago (September 11, 2001), 2,977 people lost their lives in a terrorist attack that changed our lives forever.

Remember the lessons we learned from this tragedy.
— Heather Ryan (@HeatherRyanLNC)
По-късно през днешния ден президентът на Съединени американски щати ще участва на мемориална гала в Аляска на връщане от гостуването си във Виетнам и от срещата на върха на Г-20 в Индия, по време на която той ще произнесе къса тирада.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР