Времето в Обединеното кралство: Предупреждение за падащи дървета, вълни и прекъсвания на тока, тъй като бурята Антони връхлита Обединеното кралство

...
Кехлибарени предупреждения за вятър са в сила до 19:00 ч.
Коментари Харесай

Кехлибарени предупреждения за вятър са в сила до 19:00 ч. в югозападен Уелс и югозападна Англия, докато по-широко жълто предупреждение за вятър в южните части на Обединеното кралство продължава до 20:00 часа.

Жълто предупреждение за гръмотевична буря също е издадено до 22:00 часа за Югоизточна Англия и Източна Англия

Възможни са летящи отломки, казва Метеорологичната служба.

Според Met Office бурята Антони ще бъде „потенциално разрушителна“, тъй като се движи от запад на изток – и е вероятно някои пътища и мостове да трябва да бъдат затворени.

Старши оперативен метеоролог в Метеорологичната служба, Рейчъл Айърс, каза, че условията могат да се дължат на струйния поток - бързо протичащ въздушен поток - внасящ система с ниско налягане в Обединеното кралство.

Г-жа Айърс каза: „В момента сме от северната, по-хладна страна на струята... запазвайки по-стабилното време по-на юг.“

Изображение: Крайбрежните райони бяха силно засегнати

Въпреки това, тя беше по- оптимист за предстоящата седмица, като каза, че може да бъде по-топла и по-стабилна от това, което Обединеното кралство преживя през последния месец.

Малко части от Обединеното кралство ще избягат от проливни дъждове, облаци и студени условия - с продължаващо ниско налягане след шестия най-влажен юли в историята.

Главният метеоролог Стив Уилингтън каза: „В Северна Ирландия е вероятно да има едни от най-големите общи валежи, като на някои места ще паднат 40 до 60 mm, но с 20 до 30 mm повече широко.

„Далеч от зоната за предупреждение мнозина все още ще видят много влажен ден, особено в северен Уелс и северна Англия.“

Някои събития на открито, планирани за този уикенд, са отменени , като джаз фестивалът в Дорсет Stompin' on the Quomps беше отложен за първи път в неговата 30-годишна история.

Около 10 000 души се очакваше да присъстват, но организаторите бяха загрижени за безопасността както на търговците, така и на зрителите .

Въпреки това, едно събитие, което предстои, е Брайтън Прайд, въпреки жълтото предупреждение за времето, издадено за крайбрежния град.

Празнуващите се събраха по мокрите улици, забулени в пончо, докато изпълнители танцуваха валс по улиците въпреки проливния дъжд и ветровете.

Медицинската сестра на NHS Лео Гонзалес пътува от Лондон за фестивала и въпреки че се „намокри“, той каза, че всички се забавляват „[в] ангажираща и приобщаваща“ среда .

Антони е втората буря, която пресича Обединеното кралство за пет дни - и въпреки че температурите са настроени да достигнат средните тийнейджъри, няма да се усеща така.

Ветровете са ще отслабне с напредването на следобеда, като дъждът се разчиства от източните райони рано в неделя, за да остави по-тих ден със слънчево греене и дъжд за повечето.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР