Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в

...
Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в
Коментари Харесай

Временно закриват леглата за COVID болни в тетевенската болница

Временно се закриват леглата за неусложнени случаи на COVID-19 в МБАЛ-Тетевен, считано от 13 декември, заради заболяване на двамата лекари и част от останалия личен състав в отделението, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Ловеч.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28985
И.д. шеф на РЗИ доктор Росица Милчева съобщи за Българска телеграфна агенция, че все още там се лекуват трима пациенти, за които ще се грижи дежурен доктор от вътрешно поделение. Новооткритите случай от община Тетевен, нуждаещи се от болнично лекуване, ще се пренасочват към останалите коронавирус отделения на територията на региона.

Дейността на коронавирус отделението в тетевенската болница, в което има 18 кревати за неусложнени пациенти, ще се възобнови, когато лекарите се върнат на работа.

Д-р Милчева сподели още, че към днешна дата са карантинирани две групи в детски градини и два класа в образователни заведения в региона.

По информация на РЗИ записаната 14-дневна заболеваемост за област Ловеч е 368 на 100 хиляди население. Новодиагностицираните случаи на ковид са 37, измежду тях са здравна сестра от Ловеч и акушерка от Троян.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28985  Ямболско е пред излизане от алената зона по COVID-19 Ямболско е пред излизане от алената зона по COVID-19  Отново над 100 са инфектираните с COVID-19 в Русенско Отново над 100 са инфектираните с COVID-19 в Русенско  5 области са в жълта зона по заболеваемост от Коронавирус 5 области са в жълта зона по заболеваемост от COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР