Временният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов заяви, че ще

...
Временният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов заяви, че ще
Коментари Харесай

Карамаринов ще се кандидатира за постоянен президент на Европейската атлетика


Временният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов съобщи, че ще се кандидатира за позицията за непрекъснато. Българинът, който беше първи вицепрезидент на централата, размени през март Свейн Арне Хансен, откакто 74-годишният норвежец получи тежък инсулт и четири месеца по-късно умря. Изборите за нов началник на Европейската атлетика ще се състоят през октомври идната година, а спечелилият ще изкара до края мандата на Хансен до април 2023 година.

" Чувствам като свое обвързване да довърша мандата на Свейн ", разяснява 62-годишният Карамаринов.

" Със сигурност ще се кандидатирам и се надявам членовете на Европейската атлетика да ме поддържат. Целта ми е завърша мандата на Свейн. Още е рано да приказваме за 2023 година ", добави българинът.

Карамаринов е в Съвета на Европейската атлетика от 2007 година, а от 2015 година е първи вицепрезидент.

Той също по този начин управлява Асоциацията на Балканските федерации по лека атлетика и Българската федерация по лека атлетика.

Карамаринов ще може да се облегне в идната си акцията на положителната финансова основа, която Европейската атлетика има, защото централата не беше ударена съществено от пандемията от ковид, както други федерации.

Това стана главно поради сумата от застраховката, която организацията получи поради анулирания континентален шампионат в Париж от 25 до 30 август. От Организационния комитет във френската столица през предходната година разгласи, че бюджетът на събитието е 17 милиона евро, само че Карамаринов не разяснява съответни цифри, базирайки се на уговорка за конфиденциалност.

" Финансовата ни обстановка е доста постоянна. Нямаме компликациите, които срещат другите федерации поради ковид. Получихме отплата поради анулираното състезание в Париж, която покрива съвсем 100 % направените разноски ", изясни Карамаринов.

Това значи, че Европейската атлетика ще продължи да подкрепя финансово националните федерации по другите стратегии, като даже планува нарастване на сумите. " Тази отплата ми разрешава да продължим да финансираме стратегиите ни за поддръжка. Всичко е обезпечено до 2022 година, а още от идващия сезон ще увеличим сумите, които отпускаме ", сподели българинът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР