Временният главен прокурор Борислав Сарафов поиска бившият апелативен прокурор на

...
Временният главен прокурор Борислав Сарафов поиска бившият апелативен прокурор на
Коментари Харесай

Сарафов поиска отстраняване на варненския прокурор с амунициите

Временният основен прокурор Борислав Сарафов изиска някогашният апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров да бъде отхвърлен, оповестиха от прокуратурата.

Той е внесъл искане за дисциплинарно уволняване на Чавдаров, който беше краткотрайно отхвърлен от управителната си служба в средата на август. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че е държал в жилището си 335 патрона за огнестрелно оръжие, " без да има позволение за това ".

" Установеното държане без съответно позволение на огромно количество муниции, както и последвалите дейности по привличане на магистрата в качеството на обвинен и предаването му на съд за осъщественото, са необятно отразени в националните медии и електронни уеб сайтове в отрицателен за него и Прокуратурата на Република България аспект ", стимулира се в предлагането си Сарафов. Според него държанието на Чавдаров опонира на пет разпореждания от Кодекса за етично държание на магистратите и " се отличава с висока степен на социална укоримост ".

В известието на прокуратурата не се загатва нищо за слуховете, които на 15 август импровизирано замесиха името на отстранения апелативен прокурор в следствие за желани и получавани подкупи, като един от сигналите за това е бил подаден от кмета на Варна Иван Портних. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР