Временната парламентарна комисия за ревизия на управлението на бившите управляващи

...
Временната парламентарна комисия за ревизия на управлението на бившите управляващи
Коментари Харесай

Енергийни дружества крият от депутатите финансовото си състояние

Временната парламентарна комисия за проверка на ръководството на някогашните ръководещи от ГЕРБ за последните пет години е поискала от 12 държавни енергийни сдружения и от 13 топлофикации информация за метода на образуване на разноските им, от които зависи определянето на цените им. От всички тях обаче единствено столичното топлоснабдително сдружение и разградското са дали частична, само че не и основна информация, заяви ръководителят на комисията Мая Манолова по време на съвещанието ѝ в сряда.

Тя се оплака, че е поискала и не са дадени данни за осъществените поправки, събрани, несъбрани, обезценени и отписани вземания от продажбата на топлинна и електрическа сила.

Манолова се спря и на тематиката с рисково високите цени на тока на " Българската самостоятелна енергийна борса " (БНЕБ), от което се възмущават към този момент трета седмица представителите на бизнес организациите и даже фабрики стопираха работа https://www.mediapool.bg/zavodi-spryaha-rabota-zaradi-neposilno-skapiya-tok-news324887.html в символ на митинг или поради неспособност да купуват електрическата енергия на сегашните цени. Преди седмица цените даже надвишиха 300 лева./МВтч, само че от предишния петък доставките за идващия ден варират сред 180 и 240 лева./МВтч.

След като не подават информация, да отидем на място в енергийната борса да проверим, предложи Манолова на останалите членове на комисията.

В късия живот на същата комисия в предходния парламент Манолова " нахлу " в централата на държавния газов оператор " Булгартрансгаз " https://www.mediapool.bg/manolova-nahlu-v-bulgartransgaz-da-iska-800-hil-stranitsi-za-balkanski-potok-news321110.html да търси всички документи за градежа на продължението на газопровода " Турски поток " на българска територия. Причината за дейностите ѝ беше поисканото от шефа на сдружението отсрочване на даването на документите от стотици хиляди страници за противоречивия план. Въпреки обещанията на " Булгартрансгаз " и дадената пролонгация, документите не бе предоставена, а Народното събрание завърши скоропостижно активността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР