Временната комисия за полицейското насилие, която парламета създаде днес, няма

...
Временната комисия за полицейското насилие, която парламета създаде днес, няма
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ще има и законови промени за употребата на физическа сила от полицията

Временната комисия за полицейското принуждение, която парламета сътвори през днешния ден, няма да проверява единствено какво се е случило предходната седмица с футболните почитатели, а и ще предлага законови промени. Това разгласи в " Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Защото би трябвало да се трансформират някои от наредбите и да се дефинира по-ясно в закона лимитът на приложимост на физическа мощ при всеобщи вълнения и футболно безчинство ", обясни той.

Депутатът от ПП-ДБ Христо Петров - Ицо Хазарта, добави във връзка служителите на реда, злоупотребили със мощ:

" Тези хора би трябвало да понесат отговорност - и то не да бъдат преместени от една стая в друга, а както всеки различен човек носи отговорност, когато прави закононарушение. "

Двамата парламентаристи се сплотиха зад тезата, че ръководството сред техните партии работи дейно, въпреки и с доста старания.

" За ГЕРБ това е безалтернативно присъединяване, без значение от тежката конкуренция посред ни в границите на това болшинство. Управлението в изпълнителната власт не може да донесе известност и дивиденти, само че и ние като партия носим отговорност. Вижда се за кои взаимни отстъпки сме съгласни и за кои не сме съгласни “, означи Желязков.

Петров повтори тезата, че няма коалиция, а държавното управление е на Денков и с поддръжката на ПП-ДБ - въпреки ГЕРБ да имат най-малко един собствен министър вътре, а както се разбра след неналичието на оставка от министъра на Министерство на вътрешните работи, може би и повече.

" За коалиция би трябвало да има документално съглашение ", счита той. " По-скоро е ръководство, формирано от двете най-големи политически сили, които взаимно се управляват. "

(В дефиницията на " коалиция " няма условие за документално съглашение, б.р.)

Росен Желязков пък счита, че няма значение дали се назовава " сглобка ", " по-важното е какво създава ".

Попитан за какво се основава чувството, че в Народното събрание се извършва волята на Делян Пеевски, Христо Петров отговори по този начин:

" Аз съм депутат и повелявам да има реклами след 45 минути. Това прави ли ме ваш шеф? Не, просто оповестявам информация за нещо, което знам, че се се случи, обърна се Христо Петров към водещия. Такъв е казусът. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР