Временната комисия за изработване на правилник за работата на парламента

...
Временната комисия за изработване на правилник за работата на парламента
Коментари Харесай

Депутатите запазиха размера на заплатите си

Временната комисия за разработване на устав за работата на Народното събрание реши да не трансформира размера на възнагражденията на народните представители.

Идеята на " Изправи се БГ, ние идваме " беше възнагражденията да паднат от три междинни бюджетни или към 4500 лв. на една - т.е. 1570 лв..

Манолова аргументира радикалната мярка с нуждата народните представители да се солидаризират с жителите в рецесията. 

„ В изискванията на продължаваща пандемия, засилваща с изключение на здравната, само че и икономическата неустановеност на българите, и хронично ниски приходи на българските жители, при които един на четири души живеят под прага на беднотия, закономерно е солидарното понижаване на трудовите хонорари и на народните представители, и обвързваните с техните хонорари управления на държавни институции ”, написа в претекстовете към предложенията й.

От парламентарната група на обединението на Манолова направиха сходни оферти и в предишното 45-о Народно заседание. Очаквано, и тогава, и в този момент те не събраха поддръжка.

Проектоправилата предвиждат връщането на блиц контрола на изпълнителната власт в пленарната зала всеки първи четвъртък на месеца.

Очаква се членовете на краткотрайната комисия по правилника да обсъдят окончателно идеята Народното събрание да няма съвещания всяка седмица, а да се редуват през седмица с работата на комисиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР