Временната комисия в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса ще изслуша съдия

...
Временната комисия в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса ще изслуша съдия
Коментари Харесай

Временната комисия в НС ще изслуша съдия Цариградска и прокурор Зартова

Временната комисия в Народното събрание за Мартин Божанов-Нотариуса ще изслуша арбитър Владислава Цариградска, откакто тя описа за напън и отправяни закани към нея.
Освен Цариградска, от депутатите ще бъде изслушана и прокурор Невена Зартова по отношение на информация за активността на Мартин Божанов и групата към него.

Миналата седмица Зартова подаде оставка като административен началник

на Софийската районна прокуратура. Мотивът ѝ – да могат магистратите да работят в естествена конюнктура.

Съдия Владислава Цариградска към този момент бе изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на проблема Мартин Божанов – Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати. Тогава тя съобщи, че един от методите да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от профилираното правораздаване, уточни Цариградска.

Атаките против нея са почнали през 2018 година

„ В нито един миг не се е поставял въпросът за моя отказ. Никога никой не е считал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че желая да му навредя. Информацията против мен е получена на флашка. Тогава не е основен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров “, акцентира Цариградска.
Софийска районна прокуратура Софийската районна прокуратура пък стана обект на инспекция по заповед на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов поради абсурда след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Сарафов съобщи, че в Софийска районна прокуратура се разрушава постаментът на справедливостта. Това докара и до оставката на административния началник на СРП Невена Зартова, както и на 4-ма от нейните заместници – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев.

 

Източник: Actualno

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория  България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР