Временната комисия по ревизията на настоящото управление взе решение на

...
Временната комисия по ревизията на настоящото управление взе решение на
Коментари Харесай

Комисията по ревизия праща на Кьовеши документите от Илчовски

Временната комисия по проверката на актуалното ръководство взе решение на де оповестява обществено наличието на документите, предоставени ѝ от агробизнесмена Светослав Илчовски.
Той подаде сигнал комисията, пред която беше изслушан два пъти. Илчовски направи скандални изказвания за рекет, корупция и агрокартели, покровителствани на високо държавно ниво. В изявленията си той намеси имената на премиера Бойко Борисов и притежателя на компания „ Градус “ Иван Ангелов.
 Бизнесмен със стряскащи разкрития пред Комисията по проверка - за аграрни картел, рекет и запалени офиси (ВИДЕО) Бизнесмен със стряскащи разкрития пред Комисията по проверка - за аграрни картел, рекет и запалени офиси (ВИДЕО)
Втори предприемач от земеделския бранш желае да бъде изслушан в комисията по проверка в Народно събрание. Павел Стоименов се показа като най-големия...
Илчовски твърди още, че има информация за „ надуване “ на оборота на компанията Ангелов, с цел да може да бъде тя листната на Фондовата борса, а посредством закупуването на акциите ѝ да бъдат източвани пенсионни фондове.
Становището на комисията е, че документите съдържат сензитивна информация, която може да навреди на борсата. Ето за какво те ще бъдат препратени до Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, българското обвиняване, Комисията по финансов контрол и Националната организация по приходите.
„ Дали има нарушавания, “, съобщи ръководителят на комисията Мая Манолова.
„ Комисията приключва своята работа без отчет, без заключения по каквито и да е от тематиките и с изпратени купища документи до проверяващите органи. Това е резултатът, за който ние предупреждавахме. Комисията обаче имаше своят резултат, жителите видяха, че само институционалността води до резултати, останалото е безпорядък “, съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев при последното съвещание.
 Появи се още един предприемач, подготвен да приказва пред комисията Манолова (ВИДЕО) Появи се още един предприемач, подготвен да приказва пред комисията " Манолова " (ВИДЕО)
В Народното събрание се появи втори предприемач, който е подготвен, по думите му, да направи разкрития " за цялата българска стопанска система ". При...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР