Време е да обърнем внимание към по-екзотичните кухни. Мексиканската храна

...
Време е да обърнем внимание към по-екзотичните кухни. Мексиканската храна
Коментари Харесай

Мексиканско ястие с домати и яйца

Време е да обърнем внимание към по-екзотичните кухни. Мексиканската храна е идеална за тази цел и споделяме с вас една рецепта.
Продукти:
1/4 чаша (60 мл) зехтин
1 глава лук, нарязан 
400 гр телешка кайма
1/4 чаша (60 мл) сос от чили
400 гр домати от консерва
4 картофа, обелени и нарязани
50 гр масло, разтопено
4 яйца
1 зелена люта чушки, нарязана
 Пикантни картофи, пълнени с кайма Пикантни картофи, пълнени с кайма
Едва ли има човек, който не обича картофи. Обичаме ги пържени, варени, печени. Предлагаме ви вид, в който те са съчетани с кайма и...
Приготвяне:
Загрейте 1 супена лъжица масло в огромна тенджера (с капак) на приблизително мощен огън. Добавете лука и щипка сол, по-късно гответе, разбърквайки, 3-4 минути, до момента в който омекнат.
Добавете говеждото и гответе при безредие за 5 минути или до момента в който покафенее. Разбъркайте соса, доматите, подправете с прясно надробен черен пипер и намалете котлона до умерено. Варете още 5-6 минути, до момента в който леко се сгъсти.
Поставете картофи в купа с разтопеното масло, по-късно подправете и разбъркайте, с цел да се смесят. Загрейте още 1 супена лъжица олио в обособена тенджера на сдържан огън. Сложете картофите в тигана, изравнете с лъжица и варете 3-4 минути всяка страна до златисто. Повторете с останалите.
С помощта на лъжица направете 4 вдлъбнатини в говеждото месо, след което напукайте по едно яйце във всяко. Покрийте и гответе за 7 минути или до момента в който се подготвят. Гарнирайте с пикантен червен пипер.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР