Връзката между германския остров Фемарн и датския остров Лоланд ще

...
Връзката между германския остров Фемарн и датския остров Лоланд ще
Коментари Харесай

Тунел ще свързва Дания с Германия

Връзката сред немския остров Фемарн и датския остров Лоланд ще бъде най-дългият смесен - пътен и железопътен, тунел в света.

Подводният тунел ще свързва Дания с Германия след 2029 г. Така нареченият тунел Femarnbelt ще бъде дълъг 18 км, а пътуването до и от Скандинавия ще бъде доста кратко.

Всъщност, става дума за сектори от тунели, потопени в Балтийско море, т.е. няма да се пробива морското дъно, както е в тази ситуация с Ламанша.

Понастоящем се употребяват фериботната линия Puttgarden-Rodby или различният маршрут през Фленсбург и Колдинг, немските A7 и датските E45 и E20. „ С новата връзка пътуването с трен от Копенхаген до Хамбург към този момент няма да отнеме 4,5 часа, а единствено 2,5 часа “, сподели Йенс Оле Каслунд, механически шеф на Femern A/S, датската държавна компания, виновна за плана.

В момента фериботът сред двете страни пътува за 45 минути, само че през лятото времето за изчакване нараства доста. След като тунелът бъде построен, пресичането ще отнеме 7 минути с трен и 10 минути с кола.

За построяването на тунела ще са нужни към 3000 души, до момента в който бюджетът за строителство е към 7 милиарда евро.

Изграждането на самия тунел ще стартира до 2023 година, а елементи от тунела ще изискват количество стомана, равно на почти петдесет Айфелови кули.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР