Враца. В Административен съд – Враца е образувано адм. дело

...
Враца. В Административен съд – Враца е образувано адм. дело
Коментари Харесай

В Административен съд – Враца е постъпила жалба против решение на ОИК-Борован за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Борован

Враца. В Административен съд – Враца е формирано адм. дело № 13 по разказа на съда за 2022 година по тъжба на Десислава Тодорова от с. Борован, общ. Борован, срещу Решение № 146-МИ от 09.01.2022 година на Общинска изборна комисия (ОИК) – Борован, с което е анулирано предишно Решение № 145-МИ/07.10.2021 година, оповестено е предварително преустановяване на пълномощията ѝ като Кмет на Община Борован и е обезсилено издаденото уверение за избор, оповестиха от съда.

В жалбата са изложени изказвания, че решението е незаконосъобразно, като постановено в нарушаване на административнопроизводствените правила, в несъгласие с материалния закон и неговата цел и при нарушени условия за форма на административния акт.

Предявена е от лице с юридически интерес от обжалването, защото с акта са настъпили неподходящи последствия за него, като са наранени правата и законните му ползи, срещу административен акт, предстоящ на правосъдно оборване, заради което е процесуално позволена.
Делото е планувано за разглеждане в намерено правосъдно съвещание на 04.02.2022 година от 10:00 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР