Врътките между намиращите се в различни зависимости „герои“ на нашето

...
Врътките между намиращите се в различни зависимости „герои“ на нашето
Коментари Харесай

Не е ли време главният прокурор да се разгневи на ударите срещу „ЕМКО

Врътките сред намиращите се в разнообразни зависимости „ герои “ на нашето време лъсват една след друга. А арогантността, с която те години наред газят бизнеси, с цел да ги слагат на колене и да ги приготвят за завладяване, минава всички граници. Но точно мантрата на недосегаемостта, която развяват, ще ги докара до неизбежния край.

Ударите, които задкулисието провежда против компания „ Емко “, ще останат в историята като едно от най-откровените институционални лакейства пред мощните на деня. Но може би са мотив основният прокурор Иван Гешев най-накрая да се вгледа в безумствата на Комисията за защита на конкуренцията във връзка с бизнеса на един от най-старите оръжейни индустриалци у нас – Емилиян Гебрев.

Преди няколко дни компанията на Гебрев "Емко " - с умишлен сигнал - сезира основния прокурор за продължаващите престъпления и корупционни дейности, осъществявани от представители на изпълнителната и законодателната власт.

В документа се показват съответни обстоятелства,

носещи характерностите на дълбока корупция.

И преди всичко - незаконните и систематични дейности от страна на група лица, свързани по друг метод с офшорната компания „ Виафот “ и нейният от дълго време премахнат във фирмените регистри български филиал.

В сигнала се споделя: „ Тази група лица включва и сегашни, и към този момент някогашни висши държавни чиновници, имената на които са категорично посочени. Измежду водещите са министри, отраслово подчинените им ръководители на съответните държавни органи и юридически лица, както и представители на правораздавателните органи. Сред дейностите на тази, всъщност проведена незаконна група се открояват:

Демонстративното несъблюдение от чиновници на Търговския Регистър на многочислени правосъдни решения, постановяващи вписването на нарастването на капитала на „ Дунарит “ АД, е вследствие на оказван напън и влияние върху тях.
Натиск и влияние върху съдии от Върховния Административен Съд, посредством съставяне на "подходящи " правосъдни сформира за анулация на взети в интерес на „ ЕМКО “ ООД и „ Дунарит “ АД решения;
Натиск и влияние върху Комисията за защита на конкуренцията за смяна на взети решения;
Машинациите с над 50 млн. дълг на „ Дунарит “ АД, който след погасяването му с банков превод от компанията безусловно „ изчезна “ от Държавната консолидационна компания “.

В. “БАНКЕРЪ “ отдавна се пробва да разбере (за последно - посредством публично импортирани заявки по Закона за достъп до социална информация, изпратени през декември 2019 г.), къде потънаха милионите, преведени от „ Дунарит “ по сметка на Държавната консолидационна компания. Отговор обаче нямаме - нито от държавното сдружение, нито от синдиците на фалираната Корпоративна комерсиална банка.

В сигнала на Гебрев до Главния прокурор Иван Гешев се загатва и за

жесток административен напън

и произвол против ЕМКО ООД от страна на министерствата на вътрешните работи и на стопанската система.

Например - прекъсването и опита за лишаване на към този момент подписани контракти в интерес на други юридически лица. Щетите се пресмятат на... милиони долари, меко казано. Обаче не са единствено за сметка на "ЕМКО ", тъй като страната също си го отнася - поради неплатени налози и осигуровки, поради съкратени работни места.

Хората от оръжейното сдружение дават и други образци: приказват за изнудване и напън от страна на длъжностни лица против техни сътрудници, както и за имитация на документи. Споменават и за напън върху подчинени структури и администрации за закъснение при издаване на документи, на разрешителни и на други документи, свързани с настоящата работа на компанията.

Не са пропуснали да подчертаят, че в техните фабрики се вършат непрекъснати и напълно тенденциозни инспекции, които предизвикват загуби поради честото наложително прекъсване на работата. В прав текст приказват за оказван „ административен напън и произвол против ръководители на заводите и производствата " им.

От компанията дефинират като

хибридни дейностите на ДАНС

и на профилираното правораздаване против капиталовата й активност . И, с цел да не би някой да се опита да отмине това изказване като бълнуване на обиден интерес, хората от оръжейното сдружение подчертават за внимание към последния от многото образци в това отношение.

Става дума за блокирането на многомилионен превод с „ кристално явен генезис “.

Според обяснението на самият Гебрев пред в. "Банкеръ ", тези средства са били предопределени за подготовка за превъзмогване на следствията от Корона вируса. Те обаче са "сложени на трупчета " след „ невижданото и необяснимо решение на Специализирания съд, на съображение „ липса “ на показаните доказателствени материали, които мистериозно „ изчезват “ зад стените на две самостоятелни институции в правосъдната система “, акцентират от компанията.

Оказва се, че у нас точно тези, които би трябвало да бдят за спазването на законността,

комфортно са „ затрили “ документи,

които биха създали на пух и прахуляк „ подозренията “ за произхода на средствата...

Тези и още десетки образци за безчинствата против една работеща компания у нас са в детайли разказани в сигнала на компанията до основния прокурор Иван Гешев. Зададен и въпроса за безкрайното отсрочване на следствието за опита за ликвидиране против самия Гебрев, против сина му и шефа във компанията.

Нещо повече!

Гебрев акцентира, че „ по необясними аргументи повече от две години след възобновяване на следствието, прокуратурата настойчиво продължава да ми отхвърля достъп до материалите по делото, каквото право имам по закон, като потърпевш от закононарушението “.

В написаното до държавното обвиняване компанията показва и вярата си прокуратурата и „ другите виновни държавни органи най-сетне да влязат в ролята на бранители на закона, на ползите на жителите, на стопанската система и на обществото и ще опровергаят необятно публикуваното усещане за тъкмо противоположното “.

Дали обаче и този път, сигналът на „ Емко “ няма да бъде залостен "зад затворените порти " на нечии ползи, е въпрос с доста незнайни. Особено като се има поради кои са „ играчите “ в този психо трилър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР