Вратарят на Локо Пловдив Динко Хоркаш направи фурор в последните

...
Вратарят на Локо Пловдив Динко Хоркаш направи фурор в последните
Коментари Харесай

Динко Хоркаш: Избрах Локо пред отбори от Италия, Дания и Гърция

Вратарят на Локо Пловдив Динко Хоркаш направи възторг в последните мачове. Това е и повода 23-годишният хърватин да попадна в полезрението на националния селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Юношата на Динамо Загреб приказва пред hercegovina.info, представен от " Тема спорт ", за престоя на " Лаута " и бъдещето си. В момента Локо е на четвърто място в класирането, като има единствено точка по-малко от водача Лудогорец, а разградчани са с мач по-малко. Хоркаш с изключение на хърватски, има и босненски паспорт.

ЗА ПОВИКВАТЕЛНА ОТ БОСНА

Естествено, че желая да вардя за народен тим. Не го разясня обаче, тъй като не желая да си построявам медиен облик. Това, не значи, че не искам да пазя цветовете на Хърватска. Босна и Херцеговина? Докато не пристигна публична повиквателна, няма потребност от доста мнения или разбори. Ако такава дойде от Босна, ще я приема - това ще бъде чест. Но в този момент няма потребност да се безпокоя за такива неща. Иначе проследявам представянето на Босна, почитам работата на треньора Петев. Аз съм единствено на 23 години, има накъде да се развъртвам, вратарството е пред мен. Сигурен съм, че един ден ще играя на доста високо равнище.
 Халф на Локо (Пд) с тежка травма
Халф на Локо (Пд) с тежка травма

Евандро ще отсъства няколко седмици от терените

ЗА ЛОКО ПД

В момента съм оптимално фокусиран върху това да запазя положителната си форма. Само по този начин ще продължа да раса и да оказвам помощ на Локомотив да е в челото на българското състезание. Това не е по никакъв начин лека задача, въпреки всичко приказваме за шампионат, в който водач е доста мощният тим на Лудогорец. Локомотив не е в челото по случайност. Напротив - играем чудесно и сега сме единствено на точка от този съперник. Имаме добра сплав от локални момчета и чужденци, съществува естетика. В пет мача получих единствено 2 гола, имам 4 сухи мрежа. Избираха ме и за Играч №1 в някои от дуелите, попадах в тима на кръга. Затова и скърбя, че пристигна пауза в шампионата.

ЗА ТРАНСФЕРА НА " ЛАУТА "

Имах няколко варианти пред себе си. Имах оферти още от Италия, Дания и Гърция. В последна сметка обсъдихме всичко с моя сътрудник и се спряхме на Локомотив Пловдив. От дистанцията на времето мога да кажа, че направих добър избор. Искам да отлича работата на треньора на вратарите в клуба Тодор Кючуков. Той без подозрение е най-хубавият ментор, с който съм работим в кариерата си. С него проучваме представянето ми до най-малките елементи. Наистина съм учуден от това какъв брой доста желая да напредвам.

ЗА ДИНАМО ЗАГРЕБ

Нямам неприятни усеща към Динамо. " Максимир " е моят дом, клубът ми даде всичко - прекосих от юношеските обединения и стигнах до първия състав. Бях национал във всички гарнитури от 15 до 21 години, даже бях капитан на 19-годишните. На 17 бях викнат при мъжете, тогава ми дадоха и лентата във втория отбор на Динамо. Към този клуб имам единствено почитание, въпреки всичко в него минаха 11 години от живота ми.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР