Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер заяви, че никога не

...
Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер заяви, че никога не
Коментари Харесай

Нойер не скри емоциите си след дългоочакваното завръщане

Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер съобщи, че в никакъв случай не е бил по-щастлив след завръщането си през днешния ден на терена след 331 дни очакване. Нойер счупи крайник по време на ски-ваканция през декември предходната година и това го извади от игра до през днешния ден, когато той застана под рамката при крупната победа с 8:0 над Дармщат 98 в Бундеслигата.

37-годишният пазач действително се появи на терена за първи път от ноември в Бундеслигата и от декември след отпадането на Германия на Световното състезание в Катар.

" Аз съм доста, доста благополучен, по-щастлив съм от всеки различен път след мач, съобщи Нойер, който през днешния ден постави капитанската лента. " Бях позитивно разчувствуван, само че не и нервозен. И ми беше и любопитно по какъв начин тъкмо ще премине срещата, какво иска ми се случи ".

Нойер имаше малко работа преди почивката, като му се наложи да избави няколко рискови изстрела, само че пък никаква през второто полувреме, когато осем топки влетяха в мрежата на сътрудника му от Дармщат. " Наистина cъм благополучен да се върна на „ Алианц Арена “, да играя пред почитателите и да съм още веднъж на терена “, сподели той.

Въпреки че си върна титулярното място от аварийния вратар Свен Улрайх, Нойер към момента би трябвало да се бори за мястото си в националния отбор за Евро 2024 идната година, откакто Марк-Андре тер Стеген от Барселона стана първи избор по време на отсъствието му. А Нойер беше първи избор в Бундестима в продължение на 13 години.

" Не мисля за националния тим сега, а мисля за Байерн. Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман ми се обади през вчерашния ден и ми пожела всичко най-хубаво в мача ", сподели стражът, който също по този начин получи похвали и от клубния си ментор Томас Тухел.

" Мануел е същинско благосъстояние за всеки тим, в който играе. Винаги мисли с по два хода напред. И когато говорите с него за тренировките, за работата му и за тактиката, можете да го разберете незабавно. Не можете да оцените по този начин високо завръщането му, в случай че не сте били с него и отвън терена ", сподели Тухел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР