Връщането на хартиената бюлетина е идиотщина. От известно време социолозите

...
Връщането на хартиената бюлетина е идиотщина. От известно време социолозите
Коментари Харесай

Социолози: Общественото мнение е против хартиените бюлетини


„ Връщането на хартиената бюлетина е идиотщина. От известно време социолозите знаехме, че няма да познаем изборите. Има 600 хиляди невалидни бюлетини при хартията. Това е груба операция. Резултатите на последващи избори ще бъдат изкривени. Това няма да мине “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ социологът Андрей Райчев.

Според него президентът Румен Радев ще наложи несъгласие върху връщането на хартиената бюлетина.

„ Струпаха се сигнали, че може да има държавно управление. Нинова взе самодейността на Политическа партия и Демократична България и поддържа при избора на Рашидов. Народът въздъхна с облекчение. Първо излиза от изолираност, партията не е нервна и не е под офанзива “, разяснява Райчев.

Снимка: Редакторски екип


„ Приемането на хартиената бюлетина е индикация за образуване на болшинство и държавно управление “, разяснява социологът Добромир Живков.

„ За момента не ни дава дефинитивно съображение, че ще има кабинет. Ще има разделения, ще има обединения по разнообразни тематики. Днешното гласоподаване е връщане на статуквото. Обществените настроения са срещу хартиената бюлетина “, добави той.

Според него машинният избор не отхвърля гласоподавателите да идат до урните и не е причина за ниската изборна интензивност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР