Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно, с балистична ракета, написа

...
Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно, с балистична ракета, написа
Коментари Харесай

Руски ракетен удар в центъра на Чернигов, 6 жертви и десетки ранени

" Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно, с балистична ракета ", написа по-рано в " Телеграм " губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус.

В резултат на удара шестима души са убити, измежду тях и 6-годишно момиче, а 37 - са ранените, оповестиха украинските управляващи, представени от УНИАН.

Зеленски разгласява и видео с парчета към огромна жилищна постройка в руски жанр, с паркирани в близост и отчасти унищожени коли, с разрушени покриви и счупени прозорци.

" Чернигов. Съботна празнична заран. Хората излязоха от църквата с кошници осветени ябълки... Към 13:00 часа са известни 42 жертви вследствие на съветската офанзива против Драматичния спектакъл в Чернигов ", написа в телеграм украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко.

Числото, посочено от него включва 5 убити и 37 ранени, като по-късно броят на починалите стана 6, откакто 6-годишно момиче умря от раните си вследствие на ракетния удар.

Сред ранените са още 10 деца, сочат данните на краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Александър Ломако. По думите  майката на починалото момиче е също в тежко положение.

Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви, че спасителите унищожават следствията от ракетната офанзива против Чернигов. Отбелязва се, че вследствие на удара покривът на Драматичния спектакъл е бил погубен, избухнал е пожар. Пострадал е и стъклопакетът на 3-та Държавна пожарно-спасителна работа в града. Спасители са потушили пожар в магазин. От Държавната работа за изключителни обстановки в ликвидирането на следствията от удара са взели участие 56 души и 12 единици техника. На място има лекари и психолози.

По-рано украинските военновъздушни сили оповестиха, че е засечена група от дронове " Шахед ", които се движат от изток на запад по границата на Харковско-Сумска и Полтавско-Черниговска области. На доста места бе оповестена въздушна паника поради опасността от нанасяне на удари.

Руските сили нахлуха в Чернигов, който е на 150 километра от Киев, покрай беларуската граница, малко след началото на военните дейности на 24 февруари 2022 година от няколко изходни точки, в това число от Беларус. Тогава те бяха отблъснати от украинската войска, напомня Агенция Франс Прес.

След изтеглянето на Русия от Северна Украйна в този район нямаше широкомащабни офанзиви, като най-ожесточените боеве бяха съсредоточени в източната и южната част на страната.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР