Впродължение на повече от 20 години ежегодният културен феномен показваше

...
Впродължение на повече от 20 години ежегодният културен феномен показваше
Коментари Харесай

Модното шоу на Victoria`s Secret се завръща - но не такова, каквото го познавате

Впродължение на повече от 20 години годишният културен феномен показваше кой кой е в света на супермодата - със свръхмодерно долни дрехи и благ крила, дефилирайки по подиума под осъществяванията на Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Джей Зи и Кание Уест. Сега това е сменено от пълнометражен документален филм, наименуван " Турнето '23 ", чиято премиера се състоя по Prime Video.



Документалният филм се появява след петгодишно спиране на стилното шоу, което явно се дължи на внезапно спадащия брой фенове и безбройните несъгласия - от мненията на някогашен изпълнителен шеф по отношение на транссексуалните модели, през възходящите рецензии към тесния взор на марката върху сексапила, до взривоопасния документален филм, описващ историческите връзки на компанията с опозорения финансист Джефри Епщайн.

The Victoria’s Secret Fashion Show is back, but the formula you know is long gone.
— CNN Philippines (@cnnphilippines)
И по този начин, какво можете да очаквате от " Турнето "? Филмът за завръщането не е едно-единствено шоу на подиума, а вместо това показва четири сбирки от самостоятелни дизайнери-художници, основани в Лагос, Богота, Лондон и Токио. Всяко показване се организира в просторна вила в Барселона, където водещата Джиджи Хадид води феновете сред обособените сегменти. Звезди на VS като Наоми Кембъл и Адриана Лима дефилират в ансамбли дружно с разнородни модели, измежду които Адут Акеч, Уини Харлоу, Куана Часингхорс, Палома Елсесер, Хейли Бийбър и Лайла Мос, и други

Преди сетовете са показани къси филми, представящи 20-те дами създатели - в това число дизайнерите и режисьорите - които дружно съставляват " VS20 ". Сред тях са Писис Канизалес, колумбийска танцьорка и активистка, която стана известна с това, че на митинг през 2021 година се появи пред тежко въоръжена полиция, и KOM_I, японска певица, някогашна членка на паметната електронна J-Pop група Wednesday Campanella.

" Турнето " е умислен като " висш израз на трансформацията на марката Victoria's Secret " , съгласно изказване за пресата на основния креативен шеф на компанията Раул Мартинес. Той предлага по-експанзивен, световен взор към женствеността, в сравнение с е прочут лейбълът за долни дрехи, като един от дизайнерите, основаният в Лагос Бубу Огиси, съчетава божествено ентусиазъм от митологиите на Йоруба и Игбо, а различен, Джен-Фанг Шуе от токийския лейбъл Jenny Fax, изследва телесната действителност на достигането на междинна възраст. (Колекциите няма да се продават от Victoria's Secret, макар че някои артикули, въодушевени от " Турнето ", ще бъдат налични онлайн).

Victoria's Secret Fashion Show Returns Tuesday—Here's What's Happened In The Last 5 Years
— Forbes (@Forbes)
Освен новия си филм Victoria's Secret популяризира и нови начинания за финансиране на дами създатели и бизнесмени. Изглежда марката дава отговор и на дългогодишните рецензии, че през годините стилното ѝ шоу е било културно безчувствено - да вземем за пример, че през 2012 година Карли Клос е била с индианска кърпа - и е затвърждавало невъзможни идеали за тялото.

Една от дизайнерките, Михаела Старк, акцентира извивките на корема и „ любовните дръжки “ в своите ансамбли долни дрехи, вместо да ги прикрива. Старк споделя в " Турнето ", че се е съгласила да взе участие във кино лентата, с цел да се оправи с дисморфията на тялото, която е изпитвала от гледането на минали ревюта на Victoria's Secret.

" В гимназията... Това беше нещо значимо. А също по този начин и културата към него, че не искаш да ядеш, откакто си го видял " , споделя тя в документалния филм, тъкмо преди да облече модели с огромни размери в архивни визии от подиума на Victoria's Secret.

Но не по виновност на надарените актьори, които Victoria's Secret е събрала, " Турнето " се усеща леко несвързано. Вместо събитие с основно " Е " като истинското фешън ревю, късите филми оферират единствено бързи моменти, приглушени като светлина сцени и разкази, които не се задържат задоволително дълго върху някоя тематика, с цел да обхванат под нейната повърхнина.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР