Вписването на новото ръководство на АЕЦ Козлодуй все още не

...
Вписването на новото ръководство на АЕЦ Козлодуй все още не
Коментари Харесай

Вписването на новото ръководство на АЕЦ "Козлодуй" изчаква обявяването на ГФО

Вписването на новото управление на АЕЦ " Козлодуй " към момента не е реалност и ще се забави, тъй като преди него по партидата на сдружението има заявление за оповестяване на консолидиран годишен финансов доклад, което би трябвало да бъде прегледано първо, а по него се чакат инструкции. Това дадоха отговор от Агенцията по вписванията на въпроса на " Капитал " за какво вписването на новото управление е оставено на изчакване, което се вижда от. От Агенцията акцентират, че по закон заявките се преглеждат от длъжностното лице по регистрацията по реда на постъпването им, само че цитират единствено част от закона - член 19,ал. 1, само че не и алинея 4 на същия член, където категорично е записано, че заявките за оповестяване на годишните финансови доклади (ГФО) се преглеждат по реда на постъпването им настрана от другите заявки .

Отговорът на въпроса за какво се бави вписването в Търговския указател въобще не е без значение поради разногласията и подозренията, които витаят към назначението на новото управление на АЕЦ " Козлодуй ". Тези подозрения се ускориха след в централата, от който излиза наяве, че е лобирал за компании, свързани с предприемача Людмил Стойков.

Затова и отговорът на правосъдното министерство (Агенцията по вписванията), който съдържа не напълно безапелационно пояснение ускорява тези подозрения.

Ето какво съдържа този отговор:
Реклама
" Във връзка с поставения от Вас въпрос, обвързван с регистриране на новото управление на " АЕЦ Козлодуй " ЕАД, Ви отпущам следната информация:

След осъществена инспекция в осведомителната система на Търговския указател по партидата на " АЕЦ Козлодуй " ЕАД с ЕИК 106513772 се откри, че са подадени две заявки:

· На 15.08.2022 година е подадено заявление по пример Г2 с вх. рег. № 20220815142920 за оповестяване на консолидиран годишен финансов доклад, отчет за активността и одиторски отчет за 2021 година

· На 23.08.2022 година е подадено заявление по пример А5 с вх. рег. № 20220823155243 за регистриране на промени в състава на съвета на шефовете и на представителя на сдружението.
Реклама
Съгласно чл.19, ал.1 от Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ЗТРРЮЛНЦ) заявките се преглеждат от длъжностното лице по регистрацията по реда на постъпването им.

След осъществената инспекция на съображение чл.21 от ЗТРРЮЛНЦ по подаденото заявление Г2 за оповестяване на консолидиран годишен финансов доклад, отчет за активността и одиторски отчет за 2021 година на заявителя са дадени инструкции да се показват годно подписани счетоводни документи, отговарящи на условията на Закона за счетоводството. Указанията могат да бъдат изпълнени в период до 29.8.2022г. в 17:28:12 ч. В случай че заявителят извърши в период напътствията с подаване на заявление Ж1 за премахване на нередовностите, годишният финансов доклад ще бъде разгласен по партидата на сдружението. При несъблюдение на напътствията в период по заявката Г2 ще бъде предписан отвод.

Към момента производството по оповестяване на годишния финансов доклад е висящо, заради което идващото подадено заявление по пример А5 е със статус " Изчаква обработка на предишно заявление ". Заявлението по пример А5 ще се разпредели за изговаряне след привършване на регистърното произвеждане по предишно подаденото заявление Г2. "

Така или другояче, по тематиката се чака развиване след 29 август, т.е. от другия вторник.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР