Войната винаги се завръща. Това е факт, доказа се и

...
Войната винаги се завръща. Това е факт, доказа се и
Коментари Харесай

Георги Бърдаров: Войната винаги се завръща. Зад всяка война стои просто бизнес интерес


" Войната постоянно се завръща. Това е реалност, потвърди се и в този момент ", сподели доцент Георги Бърдаров, публицист и учител в Софийския университет, по време на гостуването си в студиото на " Тази събота ".

" Ние започнахме да одобряваме мира, свободата и демокрацията в действителност за даденост, а в действителност те са изключение от правилото. В цялата човешка история властта се е упражнявала чрез гнет, принуждение и спорове ", сподели доцент Бърдаров.

" Ние се раждаме на първо място хора и всяка една принадлежност - етническа, религиозна, расова - ни се вменява следствие с една-единствена цел - да бъде манипулирани, употребявани и насъсквани едни против други ", съобщи той.

" А най-лесно на тази земя е да убиеш човек - доста по-лесно, в сравнение с да убиеш бръмбар или мравка, за което се изискват физически старания - човек може да бъде погубен с една-единствена дума ", добави Бърдаров.

" Човешкият живот в една война не коства безусловно нищо. Стойността на човешкият живот по време на война е безусловно нулева ", съобщи доцент Бърдаров.

" Единственото нещо, което може да противопоставим на войната, насилието и омразата, е любовта ", добави той.

" В една война губещите са всички елементарни, естествени хора - от всички страни на барикадата. Кауза зад война няма, зад всяка една война стои просто финансов интерес. Войната е едно-единствено нещо - и това е бизнес. Няма идея ", съобщи доцент Бърдаров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР