Войната в Украйна става все по-ожесточена, с все повече жертви

...
Войната в Украйна става все по-ожесточена, с все повече жертви
Коментари Харесай

Военните действия в Украйна се ожесточават

Войната в Украйна става все по-ожесточена, с от ден на ден жертви измежду мирното население и военните, предават осведомителните организации.

На масиран обстрел бяха подложени през днешния ден редица градове в Украйна. 

Най-малко 10 души починаха, а десетки бяха ранени в Харков , откакто съветски ракети поразиха постройките на операта и администрацията в центъра на града. 

Игор Конашенков - съветският боен представител, предизвести, че предстоят „ прецизни “ удари по инфраструктура на украинските служби в Киев, приканвайки жителите да се отдалечат от тези обекти.

65-километрова бронирана колона на съветските сили наближава украинската столица от североизток. Телевизионната кула  в Киев  е била ударена от съветска ракета, заяви ДПА, като се базира на украински медии.

Град Херсон - стратегическо пристанище за западния бряг на Днепър, към този момент е обкръжен от съветски войски. Има терзания за прехраната на локалните поданици, които бяха близо 300 хиляди преди началото на войната.

Не е ясна ориста на Мариупол - град с над 400 хиляди души, откакто от съветското министерство на защитата оповестиха в късния следобяд, че войските, настъпващи от Крим, са се съединили със сепаратистите от Донецк и са отрязали изцяло достъпа на украинската войска до Азовско море .

Карта на бойните дейности, публикувана от английското военно министерство, наподобява удостоверява тази информация.

Руските медии оповестяват за обстрел на украинската войска по следения от сепаратистите Донецк . Според кореспондента на РИА Новости са били ударени две лечебни заведения в града.

Сериозни терзания показаха от Международната организация за атомна сила от сведенията, че съветски войски са наоколо до атомната централа край Запорожие.

Инцидент с нуклеарните уреди в Украйна би имал жестоки последствия за публичното здраве и околната среда, сподели генералният шеф Рафаел Гроси.

Беларуският водач Александър Лукашенко увери, че няма планове да праща беларуски войски в Украйна. В същото време той заяви, че укрепва защитата по южната граница, с цел да „ спре всевъзможни провокации “.

Източници от украинския парламент обаче настояват, че беларуски бойци са навлезли в Черниговска област.

Според Лукашенко вчерашните руско-украински договаряния, които се организираха на беларуска територия, дават очаквания за прекъсване на военните дейности, само че при изискване че Украйна спре „ да слуша Запада и американците “.

Според съветската организация ТАСС втори кръг на руско-украински договаряния е плануван за на следващия ден - 2 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР