Войната в Украйна няма да приключи скоро, а мирни преговори

...
Войната в Украйна няма да приключи скоро, а мирни преговори
Коментари Харесай

Прогноза: Войната в Украйна няма да свърши скоро

Войната в Украйна няма да завърши скоро, а мирни договаряния на този стадий биха означавали единствено, че Киев се предава на Русия. Това съобщи ръководителят на комисията за външна политика в Бундестага Михаел Рот, представен от БНР.

Германският политик беседва с задгранични репортери и проучва обстановката в Украйна една година след нападението.

" Речта на Путин бе изпълнена с нормалните пропагандастични клишета, закани, тайни теории, неистини и това е сигнал, той няма желание скоро да се изтегли от Украйна ", съобщи Михаел Рот.

" Така че по кое време ще свърши войната в Украйна не зависи от Берлин, Париж или Вашингтон, а от Кремъл ", уточни той.

" Путин може да спре войната – в случай че изтегли войските си от украинска територия, в случай че накара оръжията на армията му да замлъкнат ".

„ Всички тези апели за мирни договаряния в този момент са несъстоятелни, тъй като договаряния в този момент би означавало да предадем Украйна на Русия. А това, ние в Европа, не трябва да позволяваме. “

Рот също по този начин съобщи, че Европа би трябвало да продължи да поддържа Украйна, до момента в който тя влезе в ролята на мощния в този спор.

„ За мен е решаващо да поддържаме Украйна толкоз отговорно, мощно и непрекъснато – политически, само че и военно и стопански, до момента в който тя успее да стигне до масата на договаряния от позицията на мощния. И тогава от тази позиция да контракти края на войната. Украйна би трябвало да завоюва тази война, с цел да остане свободна, демократична страна, запазвайки своята територия. “

Рот съобщи и че не счита, че войната ще завърши скоро, защото Путин няма тактика за излизане от Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР