Войната в Украйна може да ескалира.Това предупреди началникът на германската

...
Войната в Украйна може да ескалира.Това предупреди началникът на германската
Коментари Харесай

Войната в Украйна може да ескалира

Войната в Украйна може да ескалира.Това предизвести началникът на немската войска военачалник Карстен Бройер, съобщи ДПА.

“Германия не бе в положение да излезе от зоната си на комфорт и не искаше да повярва, че това може да се случи ”,  означи той в тирада, произнесена в навечерието на днешния народен празник на Германия.

Руската военна експанзия отваря нова, мрачна глава в историята на континента

Налага се Берлин да подкрепя страни, които биха могли да се преглеждат като прифронтови, и го прави да вземем за пример посредством разполагането на бригада в Литва.

“Незаконното навлизане на Русия в Украйна извади на напред във времето значимостта на това да имаме боеспособни сили ”, сподели Бройер на банкет, даден от непрекъснатия представител на Германия в НАТО Геза Андреас декор Гайр.

Нужна е бърза реакция

Преди бяха нужни стратегическо самообладание и стратегическо успокоение. Днес е нужна бърза реакция.Москва е решила да възвърне системата на надзор и репресии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Както Safenews писа, за папа Франциск украинския народ е страдалчески. Според него интерес от продължаването на войната в Украйна имат търговците на оръжие, заяви Укринформ, като се базира на “Ватикан нюз ”.

Папата е провел диалог с публицисти на борда на самолета си на връщане от Марсилия.

“Тази война, коства ми се, е провокирана освен от руско-украинския проблем, само че и от продажбата на оръжие, от търговията с оръжие ”, съобщи той.

Понтификът акцентира, че украинският народ “има история, изпълнена с страдалчество ”. Той напомни, че по-специално по времето на Сталин украинците са страдали доста.

“Това е страдалчески народ. Но ние не трябва да си играем с мъченичеството на този народ, а да му помогнем да реши тези проблеми по допустимо най-реалистичния начин… Сега виждам, че някаква страна прави крачка обратно, не дава оръжие и стартира развой, в който украинският народ сигурно ще бъде страдалец. А това е неприятно ”, съобщи Светият отец.

Полският министър председател Матуеш Моравецки съобщи, че Варшава няма да изпраща повече оръжия на Киев. Като причина той уточни, че страната е в развой на превъоражаване, напомня Укринформ.

Западът води директна война против Русия в Украйна. Това заяви  съветският външен министър Сергей Лавров в колоарите на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

“Можете да го наречете както желаете, само че те се бият против нас, те се бият непосредствено против нас. Ние го назоваваме хибридна война, само че това не трансформира действителността ”. Министърът визираше финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните страни.

Според Лавров нереалистични са препоръчаният от Украйна кротичък проект и следващите оферти на Организация на обединените нации за възкръсване на Черноморската зърнена договорка.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР