Войната в Украйна и влиянието ѝ върху цените на изкопаемите

...
Войната в Украйна и влиянието ѝ върху цените на изкопаемите
Коментари Харесай

Германия: Високите цени на горивата ще доведат до технологии с ниски емисии

Войната в Украйна и въздействието ѝ върху цените на изкопаемите горива в света ще даде огромен подтик върху нужните средства и ограничения за ограничение на климатичното въздействие . Това сподели почитан немски представител, представен от Асошиейтед прес.

Германският заместник-министър на стопанската система и опазването на климата Патрик Грайхен съобщи, че покачващите се световни цени на петрола, газа и въглищата ще ускорят внедряването на технологии с ниски излъчвания , което по едно и също време ще понижи зависимостта на страните от съветския импорт.

Основните технологии, които са нужни, с цел да станем самостоятелни от съветския президент Владимир Путин и да придвижим напред опазването на климата, са същите, сподели той пред медии в Берлин. Това са възобновими източници на сила, успеваемост и електрификация , разяснява той, добавяйки, че и трите ще получат мощен подтик.

Грайхен приказва на представянето на годишния отчет за немските излъчвания парникови газове, които са нарастнали внезапно през 2021 година след провокирания от пандемията спад през миналата година .

Предварителните данни сочат, че Германия е емитирала еквивалента на 762 милиона метрични тона въглероден диоксид , абсорбиращ топлината в атмосферата предходната година. Това е 33 милиона тона или към 4,5 на 100 повече, в сравнение с през 2020 година

Германия се провали в опита си да редуцира излъчванията с 40 на 100 до 2020 година по отношение на нивата от 1990 година Правителството призна, че ще би трябвало да бъдат положени големи старания, с цел да се понижат на половина излъчванията до 2030 година и да се реализира задачата за нулеви чисти излъчвания до 2045 година

Сред настоящите ограничения, които предлага държавното управление, е замяната на съоръжения, работещи с петролни артикули и газ за отопление на домовете, с високоефективни електрически термопомпи .

Шефът на немската организация за околната среда Дирк Меснер загатна, че излъчванията от транспортния бранш също могат да бъдат доста понижени, в случай че водачите лимитират скоростта до 100 километра в час по автомагистралите и 80 километра в час по огромните извънградски пътища. Германия сега няма универсални ограничавания за скоростта по мрежата аутобани, а въпросът за въвеждането й е противоречив от политическа позиция, отбелязва АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР