Войната в Украйна достигна критична точка. Контраофанзивата на Въоръжените сили

...
Войната в Украйна достигна критична точка. Контраофанзивата на Въоръжените сили
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Само нова стратегия може да спаси Украйна

Войната в Украйна доближи сериозна точка. Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оказа доста по-малко сполучлива, в сравнение с мнозина чакаха. Това даде на съветските войски време да се окопаят и да получат преимущество на бойното поле.

Като вземат поради актуалните действителности, Украйна и нейните поддръжници би трябвало да следват приспособена тактика, състояща се от пет съществени детайла, написа американския вестник The Wall Street Journal, представен от " Фокус ".

На първо място военните старания на Украйна би трябвало да бъдат ориентирани повече към защитата, поучават от редакцията.

" Киев би трябвало да резервира територията, която към момента управлява... Украинските сили би трябвало да основат укрепени отбранителни линии и да употребяват съвременни датчици и дронове, с цел да предотвратят ново присвояване на територия от руснаците “, се споделя в публикацията.

Второ, Украйна би трябвало да понижи зависимостта си от задгранична помощ, прибавя WSJ.

Третата точка от проекта планува Съединени американски щати и други страни да оказват помощ на Украйна да сътвори засилена мрежа за противовъздушна и противоракетна защита.

Четвърто, Украйна би трябвало да се насочи към съветските линии за доставки в Източна Украйна и Западна Русия.

Последната рекомендация е Украйна да ускори заканите за Руската федерация в Крим.

" Това би трябвало да включва удари на огромни дистанции, както и специфични интервенции против съветските сили, бази и линии за доставки. Остава мистерия за какво Кримският мост продължава да се издига. За да станат вероятни сходни удари, Съединени американски щати и западните поддръжници на Киев би трябвало да обезпечат на Украйна далекобойни оръжия с по-голямо бойно натоварване и да отстранен възбраната за потребление на такива снаряди за офанзиви против войски и логистика на съветска територия “, акцентира изданието, като загатва за немските крилати ракети Taurus и американските ATACMS.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР