Войната, която изпълнителната власт, и по-специално МВР, води с Прокуратурата,

...
Войната, която изпълнителната власт, и по-специално МВР, води с Прокуратурата,
Коментари Харесай

Гешев към МВР: Войната, която водите срещу Прокуратурата, доведе до бум на престъпността  

Войната, която изпълнителната власт, и по-специално Министерство на вътрешните работи, води с Прокуратурата, все още е взрив на престъпността и връщането й на равнища отпреди да сме член на Европейски Съюз. Това сподели в коридорите на Народното събрание основният прокурор.

Според него вътрешното министерство води неточна статистика.

Гешев съобщи, че единственото му терзание е, че правилата на господство на закона и разделяне на управляващите се нарушават непрекъснато от политиците. По думите му това от ден на ден безпокои европейските ни сътрудници. 

Главният прокурор изясни и за какво е сезирал Конституционния съд за понижения размер на бюджета на Прокуратурата за 2022 година

„ Става въпрос за нарушение на съществени конституционни правила като разделянето на управляващите. Има трайна конституционна процедура. Намален е не бюджетът на Прокуратурата, а този на правосъдната власт, тъй като Прокуратурата е вторичен разпоредник с бюджетни средства. В последна сметка се понижава и бюджетът на съда “, уточни той, като добави, че е ясно по какъв начин това ще се отрази на работата на Прокуратурата.

Гешев за следващ път разяснява, че закриването на профилираните структури не е правосъдна промяна, а „ юридическа злополука ”.

 „ Това провокира рецесия в региона на наказателното правосъдие. Тя към този момент е налице с демотивацията на тези хора, подложени на напън повече от година ”, добави той.

Според основния прокурор политическият напън е от всевъзможни направления: „ От една страна Движение за права и свободи е недоволно от работата на Прокуратурата във връзка с господин Прокопиев. От другата страна, господин Прокопиев и присъдружни партии са недоволни от работата на Прокуратурата във връзка с господин Пеевски. Това е изрично доказателство, че ние очевидно си вършим доста добре работата, откакто всички са недоволни от нас ”, акцентира той.

По думите му, щом всички партии са недоволни от работата на Прокуратурата, това значи, че я правят добре. 

Гешев съобщи още, че ще изпрати предложения до правосъдния министър и Христо Иванов, с цел да дебатират пред обществото закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Той изяви вяра дебатът да е професионален, а не политиюески. 

" Ще дойда самичък. Нямам никакви терзания да изложа гледната точка на Прокуратурата ", уточни обвинител номер едно. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР