Вой на сирени от патрулни автомобили огласи редица градове в

...
Вой на сирени от патрулни автомобили огласи редица градове в
Коментари Харесай

Поклонение пред загиналите в Бургас полицаи в цялата страна


Вой на сирени от патрулни коли огласи редица градове в страната тъкмо в 13 ч. Така българските служители на реда и пожарникари отдадоха респект на сътрудниците си, починали след тежката злополука в Бургас.

Бургас се елементарни със починалите служители на реда на публична гала. 15-годишният сириец Омар е карал рейса с незаконни мигранти и е помел полицейската патрулка. Прокуратурата в Бургас му повдигна две обвинявания.

Омар е упрекнат за съзнателно причиняване на гибелта на двамата служители на реда. Тъй като е малолетен, наказването му е редуцирано и може да получи от 3 до 10 години затвор. Срещу него е формирано и второ досъдебно произвеждане, дружно с двамата му помагачи, също сирийци, за трафик на мигранти. По това дело е притеглен като обвинен и българин, притежател на компания, който им е продал рейса.

През целия ден сътрудници, близки и другари на двамата служители на реда, почитат паметта им. Всички, които ги познават, описват, че са били изключителни хора, огромни експерти, подготвени постоянно да се притекат на помощ.

Зам.-директора на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров си спомня какъв брой безрезервно Йордан Илиев е реагирал при незабавен случай с дете.

" Съобщиха в болничното заведение, че ще докарат дете със забита градинска ножица в черепа. Именно с помощта на тяхната бърза и съответна реакция, успяхме да свършим професионално работата си и да спасим този детски живот ", описа той.

Полицаите не са имали време за друга реакция, когато рейсът ги е връхлетял.

" Може би са предотвратили доста по-голям случай, поради трафика за Южното Черноморие, по този път, този рейс, в случай че беше минал през това кръгово кръстовище и не може да вземе завой и падне и опустоши колите отсреща, несъмнено доста повече щяха да бъдат жертвите ", съобщи Генади Танев от СФСМВР.

Целият състав на полицията в Бургас се поклони пред починалите си сътрудници. На поклонението участва и президентът.
Снимка: bTV

" Гибелта на двамата служители на реда е разследване от дългогодишната безотговорност на хора, които провеждат и закрилят незаконния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на служителите на реда заплаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик ", сподели той.

" Прощаваме се с двама почтени чиновници, които извършиха дълга си. На собствен ред, аз ще направя всичко допустимо ние да осъществим дълга си към тях ", съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

" Загубата е непрежалима. Това още повече ни стимулира да създадем всичко допустимо, с цел да не се повтаря ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

ДНК експертиза демонстрира, че водачът на рейса е 15-годишният сириец Омар.

" Имаме осъществени разпознавания на лица, които са пътували в рейса и сочат също него като лидер на автомобила ", съобщи началникът на Окръжен следствен отдел – Бургас.

" Случаят е дипломиран като изключително тежък, като наказването планувано за закононарушението е от 3 до 10 години, защото се касае за малолетен и това е най-тежкото допустимо наказване, което може да бъде наложено в този случай ", изясни наблюдаващият прокурор Соня Петрова.

Всеки от арестуваните е имал роля в схемата.

" Едното лице е лидер, другото лице е спътникът, който е настанявал лицата в рейса, а третото лице е закупило рейса и го е предоставило за използването на двамата водачи ", съобщи районният прокурор Мария Маркова.

Българинът е продал рейса на трафикантите 13 от мигрантите са малолетни, като измежду тях има и 4-5 годишни деца. След като бъдат разпитани, те евентуално ще бъдат пренасочени към Харманли. Четиримата арестувани остават в ареста за 72 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР