Вотделни части от столицата електрозахранването е прекъснато заради силната буря,

...
Вотделни части от столицата електрозахранването е прекъснато заради силната буря,
Коментари Харесай

Много части от София останаха без ток след бурята

Вотделни елементи от столицата електрозахранването е прекратено поради мощната стихия, която се развихри довечера.

Без ток са част кварталите " Кремиковци ", " Враждебна ", " Челопечене ", " Младост " 3, както и региони в централната градска част. В Панчарево, " Павлово ", " Княжево " и Мърчаево също са без електрозахранване, предава БНР.

Няма ток в част от " Овча купел “, " Овча купел " 1 и 2, " Горна баня ", както и в кварталите " Суходол " и " Владая ". Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер.



В кварталите " Факултета " и " Люлин " 1  също няма електричество.

Аварийни екипи към този момент са на терен и работят по отстраняването на повредите в най-кратки периоди. Това оповестиха от " Електрохолд ".

Летище София оперира обикновено в бурята, оповестиха от аерогарата за Българска телеграфна агенция. Няма проблем с полетите, три самолета са в очаквателен режим, прецизираха от администрацията на летището.

Всички спешни екипи на Столична община са на терен и работят по сигналите за наводнения, породени от мощната стихия в София довечера. Екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита “, Столичен инспекторат и почистващите компании работят по получените досега 52 сигнала. До момента са получени и 5 сигнала за паднали клони, които се разчистват от екипи на дирекции „ Зелена система “ и „ Аварийна помощ и предварителна защита “, оповестиха от Столична община.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на града са паднали приблизително 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които минават през територията на града също са в норма и няма заплаха от преливане, предава БГНЕС.

Възстановено е придвижването на трамвайни линии №6 и 10. Временно е изменен маршрута на линия 77 в посока към „ Красна поляна “.

Остава натоварено придвижването по следните булеварди бул. „ Сливница “, бул. „ Васил Левски “, бул. „ Данаил Николаев “, бул. „ Кн. Мария Луиза “, бул. „ Опълченска “, бул. „ Христо Ботев “, ул. „ Пиротска “, бул. „ Шипченски проход “, бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Ал. Малинов “.

Работата на всички спешни екипи на Столична община и на Столичната пожарна не престават.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР