Володимир Зеленски и Денков подписаха съвместна декларация относно евроатлантическата интеграция

...
Володимир Зеленски и Денков подписаха съвместна декларация относно евроатлантическата интеграция
Коментари Харесай

Володимир Зеленски и Денков подписаха декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна /снимки/

Володимир Зеленски и Денков подписаха взаимна декларация по отношение на евроатлантическата интеграция на Украйна. Подписан бе и меморандум за съгласие сред министерствата на енергетиката на България и Украйна.
Президентът на Украйна кацна в София минути след 12 ч. Полетът бе осъществен с българския държавен аероплан. Новината за еднодневното посещаване на Зеленски разгласи тази заран министър председателят Николай Денков. 
Зеленски ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО.
От началото на войната в Украйна досега Зеленски е посетил общо 13 страни на три континента, а България е втората страна от Източния фланг на НАТО след Полша.
Мерките за сигурност, които се подхващат, на всички посещавани от Зеленски места, са драконовски. 
Винаги по време на визитите си президентът Зеленски носи зелена тениска и камуфлажни панталони, а не костюм и вратовръзка, с цел да подсети на света, че идва от военна зона, от страна, в която се води въоръжен спор. Така е облечен и през днешния ден.
След като организира среща в Министерския съвет с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, украинският държавен глава съобщи, че се радва да посети нашата страна. 
„ Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е съперник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна. Благодаря ви, че защитавате живота на нашия народ. Благодаря на премиера, на вицепремиера, на цялото държавно управление и на Народното събрание ”, уточни Зеленски.
Украинският президент акцентира, че единството е пътят към мира.
„ С премиера организирахме съдържателни договаряния. Докато продължава експанзията на Русия, се договорихме да активизираме съдействието в отбранителния бранш ”, добави той.
Зеленски акцентира, че детайлно е разисквана защитата и помощта, която България дава на Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР