Володимир Зеленски благодари на България за подкрепата с емоционални думи

...
Володимир Зеленски благодари на България за подкрепата с емоционални думи
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря, България! Страната ви е защитница!

Володимир Зеленски благодари на България за поддръжката с прочувствени думи след срещата си с премиера Николай Денков и Мария Габриел. Благодаря, България е защитница, съобщи той.

Г-н министър председател министър, уважаеми дами и господа, уважаеми публицисти, екипът на министър председател министъра, скъпи хора, скъпи народ на България, веселя се да посетя вашата страна и столица по покана на държавното управление и да ви благодаря.

Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е защитница, съперник на политиката на геноцид на Русия, която води против нашата самостоятелност, независимост, против нашите хора. Отношението към Русия не е еднопосочно в другите страни. На хората постоянно им е мъчно да признават действителността на злото, изключително когато не са се срещнали с него, съобщи Зеленски.

Когато хиляди километри разделят страните от артилерията, която безжалостно изпепелява, хората не могат да оценят какво е в безсънните нощи, съветския гнет с ракети и дронове, тогава е по-лесно да отхвърлиш мисълта. Толкова по-ценно е разбирането от водачи и страни, които избират моралния път, пътя на отбраната и независимост.

Благодаря, България, за поддръжката и отбрана на живота на нашите хора, съобщи Зеленски.

Руските окупатори изтезават, убиват и депортират деца, принудени сме да търсим украинските деца, които Русия отвлича, разказа черната картина Зеленски.

Разделят ги със фамилиите им и се пробват да ги научат на злоба. разчитаме на съдействието си с България. То към този момент ни оказа помощ да защитим доста хора, ще продължим диалозите изключително във връзка с рехабилитацията на бойци в България и в образованието на медици, сподели украинският президент.

Трябва да защитим хората от ценови рецесии, веселя се, че енергетиката става един от целите на съдействието ни. Разчитаме към началото на договарянията за участие на Украйна в Европейски Съюз, подписахме и съглашение за интеграцията ни в НАТО. Лично съм признателен и за формулата на мира. Искам да отбележа присъединяване на България – към този момент започнахме съвещания на равнище посланици и съветници. Засега още не е избран дипломат на България в Украйна и през днешния ден ще приказвам с президента на България, поканвам страната ви за срещата на върха, която приготвяме. Благодаря ви и високо правя оценка приема на наши хора тук. Това беше доста комплициран миг за нашата страна. С огромна признателност съм към всички хора, за убежището, за поддръжката. Украйна в никакъв случай няма да не помни, че в подобен тежък миг, вие сте с нас, добави Зеленски.

Удоволствие е за мен да ви посрещна в България. Страната ни е поредна в поддръжката си за суверенитета и целостта на Украйна.

България и Украйна подписаха взаимна декларация по отношение на евроатлантическата интеграция на Украйна.

Преди речта му бе подписан Меморандум сред министерство на енергетика на България и Украйна за съдействие в енергетиката от страна на двамата отраслови министри.

Благодаря за формулата за мира, добави Зеленски.

Искам да съобщи персонално поддръжката за Украйна. Последователни сме за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, зящото тя е основна за сигурността в района. Русия би трябвало да се изтегли от района и да понесе своята отговорност и за военни закононарушения, съобщи от своя страна акад. Денков.

Страната ни не може да гледа безучастно страданията на милиони единствено на километри от нашата граница, увери министър председателят.

Помощта е за отбрана, не за нахлуване, посочи Зеленски на въпрос дали са говорили с кабинета за военна помощ за Украйна.

Изнасилваха деца пред очите на техните родители. Масови изтезания, всеобщи погребения. Ако приказваме за артилерия е с цел да не дойдат те още веднъж при нас. Те стрелят на несъмнено разстояние, даже не на територията на врага, съобщи той.

Те употребяват ракети по цивилното население, по жилищата на хората, съобщи украинският водач.Всяка страна има правото да се пази, всеки човек има право да пази децата си. Всички вие, в случай че при вас нахлуе човек, ще защигтавате децата си, тъй като другояче ще останегте без тях. Ние не знаем къде са 200 000 деца, разкри ужаса в Украйна Зеленски. Не знаем кой от тях е жив, малко ли е, с цел да ни помогнете?, попита Зеленски.

Украйна няма да не помни, че в този основен миг България е с нас, заключи Зеленски.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР