Volkswagen ще лансира хечбекът от семейство I.D. с три различни

...
Volkswagen ще лансира хечбекът от семейство I.D. с три различни
Коментари Харесай

Електрическият хечбек Volkswagen I.D. ще се предлага с три батерии

Volkswagen ще стартира хечбекът от семейство I.D. с три разнообразни по потенциал акумулатори. Компанията си слага амбициозната цел да продава по 100 000 електрически автомобила от подмарката I.D. през 2020 година, а пет години по-късно – 10 пъти повече. Това разкри в изявление пред Auto Express Кристиан Сенгер, който дава отговор за електрическите модели на VW.

Първият модел I.D. ще е 5-врат хечбек с размери, съвсем идентични с тези на Golf, само че качен върху напълно новата платформа MEB, чието извънредно дълго междуосие ще разрешава отваряне на интериорно пространство, съпоставимо с това на Passat. Говорим за междуосие от към 2,83 м, което ще е с близо 20 см по-дълго от това на актуалното потомство Golf.

Пред Auto Express Сенгер споделя: „ Ще предлагаме I.D. в три разнообразни версии, с цел да е наличен за хората с разнообразни бюджети. Базовият модел ще предлага пробег от 330 км (по WLTP). Ако хората желаят по-бърз автомобил, не желая да се върнат след три месеца, с цел да ми кажат, че колата им е бърза, само че с стеснен пробег. Затова, в случай че искаш бърз автомобил, ще се нуждаеш от по-голяма батерия.”

Auto Express разяснява, че най-слабият модел ще разчита на батерия с потенциал 48kWh, който ще се продава на цената на добре оборудван дизелов Golf.

Втората версия ще предлага пробег към 450 км. Все още се прецизира пробегът на топ версията, само че при тази стъпка би могло да се допуска, че ще става дума за пробег от порядъка на най-малко 550 км.

Хечбекът I.D. (чието вътрешнофирмено име сега е Neo) ще се създава в завода в Цвикау, в който VW влага 1,2 милиарда евро, с цел да го приготви за старта на I.D.-електрификацията. Компанията декларира, че заводът ще е с потенциал от 1500 електрическия автомобил на ден, само че той ще бъде доближат едвам през 2021 година

Ако в цялата картина включим SEAT, Audi и Skoda, то до края на 2022 година Групата би трябвало да разполага с 27 напълно електрически модела в продажба. Предвижданията на концерна са, че първата вълна MEB-автомобили би трябвало да доближи 10 млн.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР